Ζαχαράκη: Σε επίπεδα 2019 η τουριστική κίνηση

Για τις πρώτες ενδείξεις από την τουριστική κίνηση φέτος, αλλά και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, μίλησε στο MEGA την Πέμπτη (23/6) η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

 
«Ο Απρίλιος είναι καλύτερος από το 2019, έχουμε περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό. Σε κάποια σημεία και κάποιους προορισμούς περνάμε το 2019 σε τουριστική κίνηση. Τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά», ανέφερε η κα. Ζαχαράκη για την τουριστική κίνηση.
 
«Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει και είναι υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό. Εχθές υπεγράφη η κλαδική σύμβαση εργασίας για τον επισιτισμό, ώστε να υπάρχουν κανόνες. Νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο θα αρχίσουμε να κερδίζουμε ξανά τους εργαζόμενους που χάσαμε», πρόσθεσε.

«Δουλεύουμε στον πυλώνα της ποιότητας, να αυξάνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη μέση δαπάνη, δεύτερος πυλώνας η βιωσιμότητα και τρίτος η ισορροπία. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί βλέπουμε πτήσεις που προγραμματίζονται και μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Η τελευταία άφιξη κρουαζιέρας θα είναι 3 Ιανουαρίου. Φέτος θα έχουμε περίπου 5.000 αφίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας», εξήγησε ακόμα η κ. Ζαχαράκη.

Σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στα νησιά

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε και ο κ. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Ρόδο.

«Είμαστε γεμάτοι από τα μέσα Απριλίου, μέχρι και τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Η Ρόδος δεν είναι στις λίστες του Κοινωνικού Τουρισμού, και νομίζω πως καλά έπραξε το υπουργείο γιατί πρέπει να ενισχυθούν και τα υπόλοιπα νησιά. Η Ρόδος πάει πολύ καλά. Τα καταλύματα που περιλαμβάνονται στις λίστες του Κοινωνικού Τουρισμού είναι ποιοτικά και έχουμε και είναι και σε αρκετά νησιά», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού. Έχουμε έλλειψη 50.000 άτομα στο σύνολο των καταλυμάτων στην Ελλάδα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι μισθοί, είναι ένα πολυσύνθετο θέμα και πρέπει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

«Είναι τεράστιο το ενδιαφέρον για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Ήταν 440.000 οι αιτήσεις μέχρι χτες, είναι τεράστια η συμμετοχή. Φέτος έχουμε τρία προγράμματα της κυβέρνησης για να ενισχύσουμε τον εγχώριο τουρισμό. Εμείς θα ξεκινήσουμε από το τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου να ενημερώσουμε για το νέο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Θα δώσουμε πάνω από 30 εκατ. σε 200.000 δικαιούχους. Θα μπορούν με άυλη κάρτα να πηγαίνουν στα ξενοδοχεία τους με ένα voucher 150 ευρώ. Και θα υπάρξει πρόγραμμα και για τους συνταξιούχους».

  • Ζαχαράκη
  • Τουρισμός
  • κίνηση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΝΗΣΙΑ

    Πηγή: Reporter.gr