Βρετανικό νηπιαγωγείο άλλαξε το menu των παιδιών σε vegan χωρίς να ενημερωθούν οι γονείς.

Οι γονείς ενημερώθηκαν για την αλλαγή μέσω mail, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι ίσως δεν μπόρεσαν καν να το μάθουν μέχρι που έγινε ευρέως γνωστό. Την αποκάλυψη έκανε μητέρα που αγνοήθηκε από τον επικεφαλής του νηπιαγωγείου όταν έκανε παράπονα στη διεύθυνση.

Η μητέρα, γνωστή ως Aimee, πόσταρε στο forum Netmums προκειμένου να μοιραστεί με άλλες μαμάδες μία περίεργη εμπειρία που αφορά στο παιδί της. Αυτό που την πείραξε είναι ότι πρόκειται για μία απόφαση που πάρθηκε ερήμην των γονιών αλλά και το ότι το παράπονό της αγνοήθηκε από τη διεύθυνση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι απόψεις μοιράστηκαν με κάποιες μαμάδες να υποστηρίζουν ότι θα ένιωθαν το ίδιο ακριβώς ενώ άλλες ήταν υπέρ δηλώνοντας ότι θα μπορούσε η ίδια να παρέχει κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά στο παιδί εκτός του χώρου του νηπιαγωγείου.

Μία γυναίκα είπε ότι δεν θα είχαμε τις ίδιες αντιδράσεις αν συνέβαινε το αντίστροφο. Αν δηλαδή ένα παιδί που ακολουθεί vegan διατροφή εξαναγκαζόταν να φάει κρέας στο σχολείο του.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την απόφαση είναι η επιστροφή της υποδιευθύντριας μετά από άδεια μητρότητας επειδή ήθελε να παρέχει αυτό το διαιτολόγιο στο δικό της γιο.

Πηγή: magnesianews.gr