Βουλή: Με 100 κατατεθειμένα νομοσχέδια από την κυβέρνηση, εκ των οποίων τα 95 έχουν ψηφιστεί από την Ολομέλεια και έχουν γίνει Νόμοι του Κράτους, έκλεισε χθες για τις θερινές της διακοπές η Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας υπέγραψε χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ίδρυση του ΟΔΙΠΥ ΑΕ και άλλες διατάξεις, που ψηφίσθηκε προχθές το βράδυ από την Ολομέλεια και στάλθηκε ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Πρόκειται για το ενενηκοστό πέμπτο ψηφισθέν νομοσχέδιο της κυβέρνησης από την Ολομέλεια, ενός νομοθετικού έργου που ξεκίνησε ουσιαστικά τον Αύγουστο του 2019. Τα άλλα 5 νομοσχέδια που η κυβέρνηση έχει καταθέσει για ψήφιση στην Βουλή, αφορούν Κυρώσεις Συμβάσεων που και αυτά έχουν προγραμματιστεί να ψηφιστούν έως το τέλος Αυγούστου, με την έναρξη και πάλι της νομοθετικής εργασίας της Βουλής.

Αυξημένο κοινοβουλευτικό έργο

Το κοινοβουλευτικό έργο αυτής, της ΙΗ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, ήταν αυξημένο όχι όμως μόνο σε ό,τι αφορά το νομοθετικό έργο αλλά σε ό,τι αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Στην “Ώρα του Πρωθυπουργού» ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε 5 επίκαιρες ερωτήσεις (2 του ΣΥΡΙΖΑ, 2 του ΚΙΝΑΛ και 1 ΜέΡΑ). Σε επίπεδο επίκαιρων ερωτήσεων συζητήθηκαν περισσότερες από 600 επίκαιρες ερωτήσεις και περισσότερες από 83 ερωτήσεις με ΑΚΕ και Αναφορές. Σε ιστορικό κοινοβουλευτικό ρεκόρ ήταν η παρουσία των Υπουργών και Υφυπουργών της κυβέρνησης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς συζητήθηκε περίπου το 90% των κατατεθειμένων βουλευτικών Ερωτήσεων.

Δείτε ακόμη

Ο Covid βάζει “φρένο” και διασκέδαση -Τέλος το ποτό στα όρθια. τι ισχύει με τα πάρτι
Βίκυ Σταμάτη: “Η οικογένειά μας δοκιμάζεται ξανά – Ο Άκης είναι αγωνιστής”
Επιδημιολογική “βόμβα” ο γάμος στη Θεσσαλονίκη – “Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος”, λέει ο γαμπρός

Πηγή: alphafreepress.gr