Τα στρατιωτικά “Απομνημονεύματα» του δεκανέα Νικολάου Μαργαριτούλη, από τον Προφήτη Ηλία του Άνω Βόλου Μαγνησίας, που επιμελήθηκε και σχολίασε ο τ. αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτριος Μπενέκος, με τον χαρακτηριστικό τίτλο “ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΑΙΡΛΙΤΣ», αποτελούν τον κεντρικό πληροφοριακό άξονα γεγονότων της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που είναι λίγο έως και ελάχιστα γνωστά στο ευρύτερο κοινό.
Οι πληροφορίες που αντλούνται από τα “Απομνημονεύματα» καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 1913 έως το 1919, μιας εθνικά ταραγμένης εποχής κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Η εκδήλωση, που θα γίνει σήμερα Δευτέρα, 21.10.2019, ώρα 19.00 στην αίθουσα Β1 της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Παν/μίου Θεσσαλίας (κτήριο Ματσάγγου, 28ης Οκτωβρίου 76-78), οργανώθηκε με φροντίδα του Επίτιμου προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλία και της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Παν/μίου Θεσσαλίας.
Θα μιλήσουν ο αναπλ. Καθηγητής του παν/μίου Θεσσαλίας Αντώνιος Σμυρναίος, η Δρ. Αννίτα Πρασσά, προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας και ο επιμελητής του βιβλίου τ. αναπλ. Καθηγητής Δημήτριος Μπενέκος.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο πρόεδρος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών καθηγητής Μιχαήλ Ζουμπουλάκης και ο Επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας Γεώργιος Παπαρρίζος. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής. Είσοδος ελευθέρα.

The post Βιβλιοπαρουσίαση: “Και εγώ ήμουν στο Γκαίρλιτς» appeared first on Magnesia News.

Πηγή: magnesianews.gr