Εκτός από τα αγγουράκια, η γλιστρίδα είναι πολύ συνηθισμένο υλικό στο τζατζίκι, σε πολλές μεσανατολικές χώρες, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 2 ½ φλ. περίπου):

2 φλ. φύλλα γλιστρίδας

1 ½ φλ. (360 γρ. περίπου) γιαούρτι στραγγιστό (μπορεί να είναι και 0% λιπαρών)

1 μεγάλη ή 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή τριμμένες

2 κουταλάκια ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου, ή 1 κουταλάκι ξηρός δυόσμος

1 κουταλιά ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση:

Αφού ξεφυλλίσετε την γλιστρίδα, την ξεπλένετε καλά, την στραγγίζετε σε σουρωτήρι και την στεγνώνετε πάνω σε πετσέτα κουζίνας.

Μέχρι να στεγνώσει η γλιστρίδα, ανακατεύετε το γιαούρτι με το σκόρδο, τον δυόσμο και αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτετε την γλιστρίδα και την ανακατεύετε να πιάσει γιαούρτι παντού. Ραντίζετε το τζατζίκι με μια κουταλιά ελαιόλαδο και το σερβίρετε, ή το κρατάτε σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη μέχρι και 2 μέρες.

Σημείωση: Η ταπεινή γλιστρίδα απ’ όλα τα φυτά που έχουν μελετηθεί, έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά οξέα και είναι πλούσια σε βιταμίνες Ε, C και Β, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, κάλιο και ασβέστιο.

Πηγή: xrysessyntages.com