Τρίτη δόση εμβολίου: Τη μείωση χρόνου από τη δεύτερη δόση εξετάζουν οι ειδικοί

Οι επιστήμονες εξετάζουν την μείωση του χρόνου μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης εμβολίου. Συγκεκριμένα αν αυτό θα βοηθούσε στην καλύτερη αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Τι απάντησε η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέου σε σχετική ερώτηση του news4health.gr.

«Είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε. Οι περισσότερες χώρες πάντως, παραμένουν στο εξάμηνο» σχολίασε ο κ. Θεμιστοκλέους στην ερώτηση του News4Health από το Υπουργείο Υγείας την Δευτέρα 29/11.

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν, ο γενικός πληθυσμός μπορεί να λάβει την τρίτη δόση αφού περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες από την δεύτερη δόση.

Στη συνέχεια, η κ. Θεοδωρίδου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι το εξάμηνο δεν έχει οριοθετηθεί αυθαίρετα αλλά μετά από παρακολουθήση μείωσης των αντισωμάτων και τις πιθανότητες επαναλοίμωξης που προκύπτουν από μελέτες. Πρόσθεσε ότι η διαφορά πιθανότητας επαναλοίμωξης από τον πέμπτο έως τον έκτο μήνα είναι 0-2%.

«Πάντως γενικά οι απόψεις μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με τα νεότερα επιστημονικά στοιχεία που μπορεί να προκύψουν» όπως κατέληξε η κ. Θεοδωρίδου.

Παράλληλα, η Μαρία Θεοδωρίδου θέλησε να διευκρινίσει μέσα γιατι τα εμβόλια εξακολουθούν να μας προφυλάσσουν από τις νέες μεταλλάξεις την στιγμή που ο κόσμος ανησυχεί μετά την αναγνώρισης της νέας παραλλαγής κορονοϊού «Όμικρον».

Όπως είπε την εξήγηση την δίνει μελέτη και έχει να κάνει με την κυτταρική ανοσία και τα κύτταρα μνήμης.

Πηγή: pelop.gr