“Η Επανάσταση του 1821, εξακολουθεί να μας δείχνει τον δρόμο της πίστης στο ιδανικό της Ελευθερίας» αναφέρει στο μήνυμα του με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο δήμαρχος Ηρακλείου Βααίλης Λαμπρινός.

Αναλυτικά το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου

Ημέρα θρησκευτικής κατάνυξης, εθνικής μνήμης και επέτειος αναγέννησης του Ελληνισμού, η 25η Μαρτίου. Έπειτα από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς στον τουρκικό ζυγό, έπειτα από πολύνεκρες απελευθερωτικές εξεγέρσεις, και μακρά προετοιμασία για την αφύπνιση του αντιστασιακού πνεύματος των υποδούλων Ελλήνων, η 25η Μαρτίου 1821, υπήρξε η απαρχή νέων αγώνων και αναρίθμητων θυσιών του λαού μας για την εθνική μας ανεξαρτησία, για την απολύτρωση από τους βάρβαρους κατακτητές.

Η Επανάσταση του 1821, εξακολουθεί να μας δείχνει τον δρόμο της πίστης στο ιδανικό της Ελευθερίας, την ανάγκη να υπερασπιστούμε τις αξίες της δημοκρατίας, της ομοψυχίας, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, όσο δύσκολα και κρίσιμα και αν είναι τα χρόνια.

Απαιτείται εγρήγορση, ενότητα και διαρκής αγώνας από όλους μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις της εποχής μας, να σταθούμε αντάξιοι της ιστορικής μας πορείας και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

The post Το μήνυμα του Β. Λαμπρινού για την 25η Μαρτίου appeared first on iNotos.gr.

Πηγή: inotos.gr