Και την τρίτη ημέρα κατά τας γραφάς, τα βαγόνια του μετρό Θεσσαλονίκης γέμισαν graffiti. Τα βαγόνια του συρμού που εγκαινίασε η κυβέρνηση πριν λίγες ημέρες, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και της υποψήφιας Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου, έπεσαν “θύματα» αγνώστων που εισέβαλαν στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας και τα ζωγράφισαν, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να υπάρξει κάποια προσαγωγή.

“Welcome home baby (σ.σ. καλωσόρισες σπίτι, μωρό μου)», έγραψαν στο μπροστινό βαγόνι, ενώ, όπως μπορεί να διακρίνει κανείς και από τις φωτογραφίες που ανήρτησε ο δημοσιογράφος της TV100, Παναγιώτης Κρινής, οι άγνωστοι ζωγράφισαν και τα πλαϊνά τους.

Δυστυχώς, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρά τον διπλασιασμό των μέτρων ασφαλείας άγνωστοι εισήλθαν τα ξημερώματα στον χώρο και πρόλαβαν να ζωγραφίσουν graffiti στη μία πλευρά των δύο βαγονιών, από τα τέσσερα του συρμού, που μόλις την περασμένη Πέμπτη μπήκε στις ράγες.

Στον απόηχο του περιστατικού, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ανέφερε ότι θα καταθέσει πρόταση να εξοπλιστεί το αμαξοστάσιο της Πυλαίας με εσωτερικό κύκλωμα και κάμερες για την ακόμη πιο στενή παρακολούθηση του χώρου και καταγραφή των “ύποπτων» κινήσεων που μπορεί να σημειωθούν. “Από την Παρασκευή 17/5 το πρωί είχαμε τοποθετήσει τέσσερις φύλακες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας και έτσι αποφεύχθηκε το χειρότερο», είπε ο κ. Μυλόπουλος και πρόσθεσε “ήταν δύσκολο να βρούμε τα υλικά για τον καθαρισμό των βαγονιών, αλλά τα βρήκαμε».

Για τα καλύτερα θέματα του VICE Greece, γραφτείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter μας.

Περισσότερα από το VICE

Η Κλέλια Ρένεση, οι Στίχοι της, ο Manu Chao και ο Σωκράτης Μάλαμας

Είναι Δυνατόν να Κατεβαίνει στις Εκλογές ο Αρτέμης Σώρρας;

Ο Εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα, τα Ακυκλοφόρητα Τραγούδια και ο Τάκι Τσαν

Ακολουθήστε το VICE στο Twitter, Facebook και Instagram.

Πηγή: vice.com