Το Μουσικό Σχολείο διοργανώνει μια εκδήλωση πολιτισμού και υψηλής αισθητικής καθώς η μουσική συναντά την ποίηση σ’ ένα εμβληματικό έργο , σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Τέχνη, παρουσιάζοντας τη συνάντηση του Ανδρέα Κατσιγιάννη με τον Τίτο Πατρίκιο σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου . Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, “ο μεγάλος μας ποιητής Τίτος Πατρίκιος, είναι η ζώσα ιστορία της χώρας κατά τον τελευταίο αιώνα. Στην ποίησή του έχουν καταγραφεί όλα τα σημαντικά γεγονότα της πολυκύμαντης περιόδου από τον δεύτερο μεγάλο πόλεμο έως σήμερα.
Επί 75 χρόνια ο Τίτος Πατρίκιος γράφει ακατάβλητος, εκφράζοντας τις αγωνίες, τις πίκρες και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού. Υμνεί το θάρρος, την αυταπάρνηση, τον πόθο για ελευθερία, τη θυσία, αλλά και τον έρωτα που ανθεκτικός ευδοκιμεί στις χαραμάδες της κατάρρευσης του παλαιού κόσμου, αλλά και στα θεμέλια του νέου.
Είναι ένας ποιητής που αντλεί τη δύναμή του από το πάθος του για τη ζωή και την αγάπη και το θαυμασμό του προς στη γυναίκα, σαν σύμβολο της αέναης αναγέννησης του κόσμου και της ήττας του θανάτου.
Η μελοποίηση των ποιημάτων του είναι εξαιρετικά δύσκολη γι’ αυτό και είναι ελάχιστες οι σχετικές συνθετικές προσπάθειες.
Ο καταξιωμένος συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης τόλμησε μετά από προτροπή του, φίλου του αγαπημένου ηθοποιού, Μιχάλη Μητρούση, να αναμετρηθεί με το έργο του Τίτου Πατρίκιου και να συνθέσει ένα αξιοζήλευτο έργο, που σέβεται τη μουσική των λέξεων και αναδεικνύει τις λεπτές συναισθηματικές ισορροπίες τους. Έτσι “γεννήθηκε» ο “Πολιορκημένος χρόνος», ένα σπουδαίο μουσικό έργο αντάξιο της μακράς και γόνιμης ποιητικής διαδρομής του Τίτου Πατρίκιου. Ο “Πολιορκημένος χρόνος» απαρτίζεται από επτά μελοποιημένα ποιήματα και τις αφηγήσεις από τον ίδιο των ποιητή οκτώ ποιημάτων. Συνοδεύεται δε από ένα καλαίσθητο βιβλίο 52 σελίδων που περιλαμβάνει ποιήματα πεζά, την πλήρη εργοβιογραφία του ποιητή αλλά και σπάνιες εικόνες από το προσωπικό φωτογραφικό του αρχείο. Επτά σημαντικοί, δημοφιλείς ερμηνευτές ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του Ανδρέα Κατσιγιάννη να γίνουν με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, αναπόσπαστο μέρος αυτής της ιστορικής έκδοσης. Στον “Πολιορκημένο Χρόνο» ερμηνεύουν οι :Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Περρής, Γιώργος Νταλάρας,Μίλτος Πασχαλίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Απόστολος Μόσιος. Στο σχολείο μας τον Λόγο του ποιητή και τη μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη θα ερμηνεύσουν οι μαθητές μας με την καθοδήγηση του Ζαφείρη Κουκουσέλη –ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας, εναρμόνιση χορωδίας- και των Κερασία Σιάρα, Ιωάννα Χατζάκη διδασκαλία χορωδίας.

Πηγή: magnesianews.gr