Στο Μπαγκλαντές ουρές χιλιάδων οχημάτων σχηματίστηκαν στα βενζινάδικα όλης της χώρας. Σε λίγες ώρες τίθενται σε ισχύ τεράστιες αυξήσεις των τιμών των καυσίμων έως και 51,7%! Συγκεκριμένα, η τιμή του ντίζελ στο Μπαγκλαντές θα αυξηθεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (07.08.2022) κατά 42,5% και της βενζίνης κατά 51,7%, όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση της χώρας την Παρασκευή, 5 Αυγούστου.

Αντιμέτωπα με τα πλήθη, πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων έκλεισαν και ξέσπασαν σποραδικές διαδηλώσεις. Στην πόλη Σιλέτ, στο βορειοανατολικό τμήμα του Μπαγκλαντές, ορισμένοι λιανοπωλητές προσπάθησαν να επιβάλουν την αύξηση των τιμών αμέσως μετά την ανακοίνωση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αστυνομικός επίτροπος, Νισαρούλ Αρίφ. «Κόσμος συγκεντρώθηκε και διαμαρτυρήθηκε μπροστά σε όλα τα βενζινάδικα της πόλης», είπε.

Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

Διαδηλώσεις αναφέρθηκαν σε πολλές άλλες πόλεις στη χώρα. Ο υπουργός Ενέργειας, Νασρού Χαμίντ δήλωσε ότι η απόφαση οφείλεται στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές. «Έπρεπε να γίνουν κάποιες προσαρμογές μπροστά στην παγκόσμια κατάσταση. Εάν η κατάσταση ομαλοποιηθεί, οι τιμές των καυσίμων θα αναθεωρηθούν αναλόγως», είπε.

Πηγή: alphafreepress.gr