🌭

Το hot dog είναι κλασικό «βρώμικο» για μετά το ξενύχτι, αλλά και μια ωραία ιδέα όταν κάνεις BBQ ή έχεις καλέσει φίλους για να δείτε αγώνα. Κλασικά σερβίρεται με μουστάρδα, κέτσαπ και αγγουράκι τουρσί. Μπορείς όμως να το κάνεις πολύ καλύτερα και με πολύ εύκολους τρόπους.

Πρόσθεσε στο λουκάνικο τυρί και μπέικον

Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός στα σάντουιτς από το λιωμένο τυρί και το μπέικον; Κάνε μία βαθιά τομή στο λουκάνικο, βάλε μέσα ένα στικ κίτρινου τυριού και μετά τύλιξε το όλο με μία φέτα μπέικον που θα στερεώσεις στις 2 άκρες με οδοντογλυφίδες. Ψήνεις στην ψησταριά ή στο σχαροτήγανο μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να λιώσει ελαφρά το τυρί και μετά το σερβίρεις στα ψωμάκια ζεστό, με κέτσαπ και μουστάρδα.

Αντικατέστησε τις σάλτσες με chutney φρούτων

Οι αλμυρές μαρμελάδες φρούτων είναι ιδανικός συνοδός για κρέας και αλλαντικά. Αντί να βάλεις κέτσαπ και μουστάρδα, την επόμενη φορά δοκίμασε να προσθέσεις στο hot dog σου κάποιο chutney.

Πρόσθεσε πίκλες κρεμμυδιού

Οι πίκλες κρεμμυδιού φτιάχνονται πολύ εύκολα στο σπίτι, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις σε μία κατσαρόλα ξίδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και μετά να μεταφέρεις σε μπολ με λεπτοκομμένες φέτες κρεμμυδιού και να τα αφήσεις μέσα για τουλάχιστον μία ώρα. Η γεύση που θα δώσουν στο hot dog είναι απλά τέλεια!

Πρόσθεσε ψιλοκομμένο ψητό μπέικον

Παρε χοντρές φέτες από μπέικον, κόψε το σε κυβάκια και σόταρε το σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία μέχρι να γίνει τραγανό. Θα γίνει μια ωραία προσθήκη στο hot dog.

Πρόσθεσε μια πικάντικη σάλτσα

Μία ακόμη πρόταση για όσους αγαπούν τα πικάντικα, είναι η προσθήκη μιας καυτερής σάλτσας στο hot dog, όπως καυτερή bbq sauce. Μπορείς να φτιάξεις μία δική σου ή να επιλέξεις κάποια έτοιμη, από τα ράφια του σούπερ μάρκετ.

Πηγή: alphafreepress.gr