Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν μελέτες για τον τερματικό χώρο του μετρό στο σταθμό της Μίκρας

Ξεκινούν μελέτες για τον τερματικό χώρο του μετρό στο σταθμό της Μίκρας, στην επέκταση του έργου προς την Καλαμαριά.

Στο «μικροσκόπιο» του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) μπαίνουν πλέον οι πρώτες μελέτες για τον τερματικό σταθμό Μίκρας.  Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ στελεχών του ΟΣΕΘ, εκπροσώπων του Δήμου Καλαμαριάς και μελετητικών συμβούλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την έναρξη των μελετών και οι εναλλακτικές λύσεις για την οργάνωση του χώρου.

Η περιοχή του Σταθμού Μετεπιβίβασης στη Μίκρα αποτελεί τον αρχικό σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης από την νοτιο-ανατολική πλευρά της Καλαμαριάς και είναι νευραλγικός χώρος για τους μετακινούμενους από και προς τη Θεσσαλονίκη, αφού προβλέπεται να συνδέσει και το αναβαθμισμένο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Για τους λόγους αυτούς, επιλέγεται από τον ΟΣΕΘ ως κομβικής σημασίας σταθμός, με στόχο να εξετασθούν σενάρια λειτουργικών λύσεων ως προς την προσπέλαση και την ασφαλή κυκλοφορία ΙΧ οχημάτων, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, πεζών, ποδηλάτων και λεωφορείων αστικής συγκοινωνίας.

«Στόχος της προσπάθειας του ΟΣΕΘ είναι να διασφαλιστεί η μελλοντική λειτουργία ενός πρότυπου και οργανωμένου χώρου», όπου με ασφάλεια και άνεση οι επιβάτες του μετρό να κινούνται, να οδηγούν και να σταθμεύουν με ασφαλή, γρήγορα και αξιόπιστα μέσα. Γι’ αυτό, συνεργαζόμαστε στενά με τον Δ. Καλαμαριάς και την Αττικό Μετρό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.

#ΣΤΑΘΜΟΣ #ΜΕΤΡΟ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΜΙΚΡΑ #ΜΕΛΕΤΕΣ

Πηγή: dikaiologitika.gr