περιοδεία-Μητσοτάκη-Κοζάνη.jpg

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πόλη της Κοζάνης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε περιοχές της Μακεδονίας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Οι πολίτες περίμεναν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να του σφίξουν το χέρι, ενώ φώναζαν “ευχαριστούμε γι αυτό που έκανες για τη Μακεδονία , έκανες πολλά για την Μακεδονία».

Επίθεση σε Τσίπρα και Καμμένο

Ο πρόεδρος της ΝΔ παραβρέθηκε σε εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Γιώργου Κασαπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στην αναφορά του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “η πρωτοβουλία Τσίπρα βρίσκεται απέναντι στο 70% του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός “ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τι, αναλάβει για να εξοφλήσει».

“Η πολιτική πρωτοβουλία αυτή του κ. Τσίπρα βρίσκεται απέναντι στο 70% του ελληνικού λαού. Μία κυβέρνηση της αριστεράς βρέθηκε απέναντι στο λαό , απέναντι σε όλους τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τι, αναλάβει για να εξοφλήσει, η αλήθεια όμως είναι σκληρή για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική που πάει πίσω δεκαετίες.

Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δε δέχθηκε να εκχωρήσει μακεδονική εθνότητα, μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα μακεδονική. Βρισκόμουν στο γραφείο μου στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο πρωθυπουργός. Με πήρε να μου ζητήσει την άποψη μου για το Ίλιντεν το οποίο είχε ήδη συμφωνήσει. Αν δεν υπήρχε έντονη αντίδραση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα το είχε δεχθεί. Ο κ.Τσίπρας ήταν και είναι πρόεδρος ενός κόμματος που το 2008 τα κορυφαία του στελέχη ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία σκέτο».

Γίναμε βαλκανική χώρα στην Ευρώπη

“Βρισκόμαστε τώρα απέναντι σε μία κυρωμένη συμφωνία. Είχαμε μία ξεκάθαρη συναλλαγή στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες που ευτελίζουν το κοινοβούλιο. Καταφέραμε με αυτά που έκανε ο Τσίπρας στη Βουλή να γίνουμε μία βαλκανική χώρα στην Ευρώπη.

Το πρώτο το οποίο θα κάνω ως επόμενος πρωθυπουργός είναι ότι δε θα απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσω βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Την φράση “καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό” δε θα την ακούσετε ποτέ από μένα. Θα αγωνιστώ να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την εκτίμησή για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 26 Μαΐου, μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές.

Τα τσιπουράκια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε και τοπικά καφενεία της περιοχής, όπου ήπιε καφέ κουβεντιάζοντας με τους ντόπιους.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού κέρασε και τσίπουρο τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βρήκε κάπως δυνατό.

“Το βλέπω δυνατό» είπε ο Κυριακός Μητσοτάκης στον κάτοικο της Κοζάνης, ο οποίος θέλησε να τον κεράσει ακόμη ένα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά πως έχει να βγάλει και ομιλία.

Σε συζήτηση με πιθανούς υποψήφιους βουλευτές Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σιάτιστα λέει “να δω πώς θα κυκλοφορήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία για να εξηγήσουν αυτό που ψήφισαν». Τόνισε ωστόσο πως είναι “πάντα αντίθετος σε όποια μορφή έντασης ή προπηλακισμού».

Το άρθρο Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη: Τα “ευχαριστώ» για τη Μακεδονία και τα τσιπουράκια (vids) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Πηγή: alphafreepress.gr