Η Suzuki γιόρτασε την παραγωγή 3,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ουγγαρία και ειδικότερα, στο εργοστάσιό της στο Έστσεργκομ.

Το εργοστάσιο της Suzuki στην Ουγγαρία λειτουργεί από το 1991 και αυτή τη στιγμή κατασκευάζει αυτοκίνητα για την αγορά της Ευρώπης. Σήμερα, η Suzuki Ουγγαρίας είναι η 10η μεγαλύτερη εταιρεία στη χώρα.

Το αυτοκίνητο Νο. 3.500.000 ήταν ένα Suzuki Vitara σε λευκό χρώμα, το οποίο χρησιμοποιεί για την κίνησή του “ήπιο» υβριδικό σύστημα. Στο Έστσεργκομ κατασκευάζονται αποκλειστικά τα Vitara και SX4 S-Cross στις εκδόσεις τους με το 48 Volt υβριδικό σύστημα.

Τα δύο αυτά μοντέλα είναι και τα αυτοκίνητα της Suzuki που έχουν κατασκευαστεί στις περισσότερες μονάδες στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας, ακολουθούμενα από το Swift.

Την περσινή χρονιά το εργοστάσιο κατασκεύασε 180.000 αυτοκίνητα. Το 88% της παραγωγής αφορούσε σε χώρες εκτός της Ουγγαρίας.

Εκτός των Vitara, SX4 S-Cross (2 γενιές) και Swift (σε 3 γενιές), εκεί έχουν κατά καιρούς κατασκευαστεί και τα Suzuki Wagon R+, Ignis, Splash.

Διαβάστε επίσης:

Σε ισχύ οι νέοι δασμοί σε αυτοκίνητα και φορτηγά – Τι άλλαξε

Πώς θα πάρω την επιδότηση για το νέο μου ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Μέτρα στήριξης σε ΚΤΕΛ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

The post Suzuki: 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Ουγγαρία appeared first on NewsAuto.gr.

Πηγή: Newsauto.gr