Το νέο – πολυσυζητημένο ήδη – βιβλίο της θα παρουσιάσει η Μάιρα Παπαθανασοπούλου στον Βόλο την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στον Πολυχώρο Public (Ογλ με Κονταράτου). Για το βιβλίο με τον ιδιότυπο τίτλο “Ιεραποστολική στάση» και το ξεχωριστά ενδιαφέρον περιεχόμενο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Πατάκη».
Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στο Ανατολικό Βερολίνο, την εποχή που η Γερμανία ήταν διχοτομημένη, και το οποίο μιλά για τη ζωή, τις σκέψεις και τη δράση μιας κοπέλας που ασφυκτιά εντός του Τείχους παρουσιάζοντας δεδομένα μιας εποχής που τείνει να λησμονηθεί. Όπως χαρακτηριστικά έχει γραφτεί, “…η ιεραποστολική στάση είναι ένα σημαντικό βιβλίο. Δεν είναι απλώς ένα πολιτικό μυθιστόρημα γραμμένο με χιούμορ, αλλά κυρίως ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης…».

Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου είκοσι χρόνια μετά τον εκδοτικό σεισμό που είχε προκαλέσει το πρώτο της βιβλίο “Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα», το οποίο έγινε μπεστ σέλερ πουλώντας περισσότερα από 300.000 αντίτυπα, μετά από άλλα βιβλία για μικρούς και μεγάλους, επανέρχεται με ένα φιλόδοξο εγχείρημα αποδεικνύοντας ότι η συγγραφή δεν είναι απλά χάρισμα, αλλά τρόπος σκέψης και αντίληψης. Ακροβατώντας ανάμεσα σε καταστάσεις και αισθήματα, σπουδές και καθημερινότητα με φούντο τις πολιτικές εξελίξεις η Μάιρα Παπαθανασοπούλου προσφέρει ένα ξεχωριστό ανάγνωσμα.
Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε γερμανική φιλολογία και εργάζεται ως μεταφράστρια. Το πρώτο της βιβλίο “Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα» μεταφέρθηκε µε επιτυχία και στην τηλεόραση, ενώ έχει πραγματοποιήσει µια σπουδαία διεθνή καριέρα και έχει μέχρι στιγμής μεταφραστεί στα γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, ρωσικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ολλανδικά, σουηδικά, φινλανδικά, πολωνικά, εβραϊκά, τουρκικά και τσέχικα.

Πηγή: e-thessalia.gr