Το χρονικό μια προαναγγελθείσας “κρίσης κορυφής» στο ΚΙΝΑΛ φαίνεται να παίρνει πλέον “σάρκα και οστά», καθώς Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης αντάλλαξαν σήμερα τα πρώτα πυρά.

Η αρχή έγινε το πρωί από τον ευρωβουλευτή του κόμματος, ο οποίος δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ότι “το αποτέλεσμα δε συμβαδίζει με τις προσδοκίες μας», προσθέτοντας πως “οφείλουμε να συζητήσουμε τα αίτια και να δούμε συντεταγμένα τις επόμενες κινήσεις». Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης απέφυγε να απαντήσει για το αν τίθεται ζήτημα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ,, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι επιλογές είναι ή το άνοιγμα του κόμματος σε νέες δυνάμεις ή η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ..

Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε η σειρά της Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη χωρίς να τον κατονομάσει. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για στελέχη που “ζητούσαν το 2015 να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ», ενώ μίλησε και για κάποιους που “ενώ ήταν κρυπτόμενοι την προεκλογική περίοδο άρχισαν τώρα να εμφανίζονται με κίνητρο τις προσωπικές τους επιδιώξεις». Και οι δύο αυτές αναφορές θεωρείται ότι “φωτογράφιζαν» τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, αποδοκίμασε τη στάση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στελεχών της παράταξης που, όπως είπε: “Όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα, ως Δούρειοι Ίπποι για να υπονομεύσουν. Γι’ αυτό όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, είχε χαρακτηρίσει ως θετικό στοιχείο την παρουσία Χρυσοχοϊδη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την επαύριο της ηχηρής παραίτησης του Σταμάτη Μαλέλη. Μάλιστα σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο μέχρι πρότινος Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος για εγκατάλειψη της “αριστερής στροφής», ενώ έκανε λόγο για “ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ στην προοδευτική παράταξη».

The post Στα “χαρακώματα» Γεννηματά – Ανδρουλάκης appeared first on iNotos.gr.

Πηγή: inotos.gr