4 ΑΤΟΜΑ / 20’ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / 25’ ΨΗΣΙΜΟ / ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά

Για το σολομό

  • 4 κομμάτια φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα
  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι δρακόντιο (εστραγκόν)
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι σκόνη λαχανικών
  • Αλάτι πιπέρι

Για το ντιπ κάρυ

  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι ήπιο κάρυ
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μπλέντερ βάζετε το ψωμί και αλέθετε καλά και αδειάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο.
  2. Ρίχνετε την φρυγανιά, το δρακόντιο, το ξύσμα λεμονιού, την σκόνη λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύετε καλά και περνάτε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια σολομού.
  4. Τοποθετείτε πάνω σε ένα ταψί με λαδόχαρτο τα κομμάτια του σολομού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25’.
  5. Για το ντιπ: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το ντιπ με κάρυ και συνοδεύετε το σολομό με αυτό.

Πηγή: xrysessyntages.com