Με αφορμή τη σημερινή 21η Μαΐου που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα για τον Πολιτισμό , η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργανώνουν κοινή πολιτιστική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού. Οι δυο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποσκοπούν στην θεσμοθέτηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης με σκοπό την προώθηση των διαχρονικών αξιών του πολιτισμού ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης.
Για φέτος η θεματολογία της εκδήλωσης αφορά στη χορωδιακή μουσική ως έκφραση πολιτιστικής ταυτότητας.
Σπουδαία ιδιαιτερότητα της εν λόγω εκδήλωσης θα αποτελέσει η απόδοσης τιμής σε σημαίνουσα προσωπικότητα του πνευματικού χώρου της πόλης μας. Τιμή θα αποδώσουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Δρ Γεώργιος Πολύζος και Δρ Σωκράτης Σαβελίδης και μαθητές και μαθήτριες σχολείων εκπροσωπώντας ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων εκπαίδευσης και πέντε σχολεία, τρία Δημοτικά και δύο Γυμνάσια, τα 18ο – 29ο -27ο Δημοτικά Σχολεία, 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και 9ο Γυμνάσιο Βόλου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο “Ι. Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πηγή: magnesianews.gr