Η επιφάνεια του κινητού μας, όσο και αν δεν φαίνεται, είναι πολύ βρώμικη και συγκεντρώνει χιλιάδες μικρόβια. Χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε στο σπίτι μπορούμε να την καθαρίζουμε εύκολα.

Με μαντηλάκι γυαλιών

Χρησιμοποιήστε ένα μαντηλάκι για καθαρισμό του κινητού σας. Βρέξτε το ελαφρώς και με αυτό καθαρίστε την οθόνη αλλά και το πίσω μέρος του κινητού. Στη συνέχεια περάστε το με τη στεγνή μεριά του πανιού μέχρι να στεγνώσει.

Με απλό πανί από μικροΐνες

Αν δεν έχετε μαντηλάκι γυαλιών χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί από μικροΐνες με νερό και σαπούνι χεριών, προσέχοντας να μην εισχωρήσει υγρό σε κάποιο άνοιγμα.

woman standing and smiling while using phone

Με μπατονέτες

Χρησιμοποιείστε μπατονέτες για τα πιο δύσκολα σημεία. Καθαρίστε τις υποδοχές του φορτιστή, των ακουστικών και το εσωτερικό όπου μπαίνει η μπαταρία.

Σημειώνεται ότι το κινητό δεν πρέπει να είναι στη φόρτιση. Επίσης, πριν τον καθαρισμό θα πρέπει να αφαιρέστε τη θήκη, αν χρησιμοποιείτε, και να βεβαιωθείτε ότι τυχόν ανοίγματα ή θύρες είναι κλειστά.

Μην χρησιμοποιείτε αντισηπτικά χεριών, διαβρωτικά μαντηλάκια ή καθαρό οινόπνευμα, καθώς μπορούν να φθείρουν την προστατευτική επίστρωση του κινητού σας.

woman leaning back on white wall and using smartphone

Πηγή: alphafreepress.gr