Πλήθος κόσμου στην επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στον αύλειο χώρο της Ευαγγελίστριας

Μουσικοχορευτική επετειακή εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, την ευθύνη της οποίας είχαν οι φορείς της “Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Χορευτικό Σύνολο “Η Δημητριάς». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Εθνικής Επετείου, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, στις 18.30 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, παρουσία πλήθους κόσμου.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια του Αγώνα, που απόδωσε εξαιρετικά ο γνωστός μαΐστορας της παραδοσιακής μουσικής π. Χρήστος Κυριακόπουλος, από την Κηφισιά Αττικής, μαζί με μουσική ορχήστρα, ενώ, παράλληλα, πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα παρουσίασαν τα δύο Χορευτικά Σύνολα (Γυναικείο και Εφηβικό) της Μητρόπολης “Δημητριάς», το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας “ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», το Χορευτικό Σύνολο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας “ΙΩΝΕΣ» και το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον π. Χρήστο σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “…Όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον παπά-Χρήστο, η Ελλάδα δεν πεθαίνει. Η Ελλάδα θα ζει…».

Παραδοσιακά τραγούδια, όπως προαναφέρθηκε παρουσίασε ο π. Χρήστος Κυριακόπουλος, και τον συνόδευσαν οι μουσικοί:
Κώστας Γιαννακόπουλος – Κλαρίνο
Κώστας Γεωργούδης – βιολί
Γιαννούλης Μαργώνης – Λαούτο
Ανδρέας Νιάρχος – Κρουστά και φλογέρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι διοργανωτές σκέπτονται στον χώρο αυτό να πραγματοποιείται κάθε χρόνο η επετειακή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου του 1821.

Πηγή: e-thessalia.gr