Η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μαυρικάκη «ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ, Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση»,
που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Παρασκευή 12 Αυγούστου, ώρα 20.30 Ζαγορά, Αρχοντικό Γκαγιάννη (Κωνσταντινίδη).

Θα μιλήσουν:
Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Φώτης Τσολακίδης, νομικός-μέλος της Φροϋδικής Εταιρείας Β. Ελλάδος
Γιάννης Λιάτσικος, ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής
και η συγγραφέας
Θα συντονίσει ο πρόεδρος της Εταιρίας Δ. Καραγιαννακίδης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Πώς πορεύεσαι στη ζωή όταν έχεις στην οικογένειά σου ή στο στενό σου περιβάλλον έναν άνθρωπο παγιδευμένο στις ουσίες; Επτά διαφορετικές φωνές αφηγούνται τα συναισθήματα που τους προκαλεί ο γιος, ο αδερφός, ο φίλος, ο σύντροφος, ο εραστής που εξαρτάται, καθώς και τη ζωή μαζί του. Ηχεί όμως και η δική του φωνή, κοφτερή, χωρίς φτιασίδια και υπεκφυγές.
Σαράντα σύντομα κεφάλαια, ο συνεχής αγώνας για την επούλωση των τραυμάτων, κωμικοτραγικά συμβάντα με ροκ μουσική και πικρό χιούμορ, τα θεραπευτικά προγράμματα και οι υποτροπές, η μελαγχολία και οι ενοχές, η αναγκαία συγχώρεση και η τελική κάθαρση.
Η γυμνή αλήθεια της κάθε πλευράς, ενός «παλαίμαχου χρήστη», των συγγενών και των φίλων του, σε ένα πλαίσιο συνεξάρτησης, όπου αναδύεται το ανικανοποίητο, το ακόρεστο της ψυχικής έλλειψης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Μαρία Μαυρικάκη γεννήθηκε το 1964 στο Περιστέρι. Χρονογραφήματα και επιφυλλίδες της δημοσιεύονται στο λογοτεχνικό περιοδικό Δέκατα, στις ηλεκτρονικές εφημερίδες Athens Voice, BookPress, Atlantea.news, καθώς και στο προσωπικό της ιστολόγιο exartatai.blogspot.com.
Άλλα έργα της:
• το μυθιστόρημα Περαστικά, Εκδόσεις Αίολος, 2019
• Σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπουτάρη, συνέγραψε τη μαρτυρία του Εξήντα χρόνια τρύγος…, Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, 2020.

Πηγή: e-thessalia.gr