Τα πλάνα του Μπαράκ Ομπάμα για τον εορτασμό των 60ων γενεθλίων του με εκατοντάδες καλεσμένους ανήκουν στο παρελθόν. Ο ίδιος έγινε αποδέκτης ενός χείμαρρου οργής γαι το πάρτι που διοργάνωνε εν μέσω πανδημίας με τον Δέλτα να θερίζει την Αμερική με αποτέλεσμα να το ακυρώσει. Η εκπρόσωπος του Ομπάμα, Χάνα Χάνκινς το ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τους New York Times: «Λόγω της νέας εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ο πρόεδρος και η κ. Ομπάμα αποφάσισαν να περιορίσουν σημαντικά την εκδήλωση σ’ έναν κύκλο που θα περιλαμβάνει μόνον μέλη της οικογένειας και στενούς φίλους», δήλωσε.

«(Ο Ομπάμα) εκτιμά την αποστολή ευχών για τα γενέθλιά του από μακριά και αναμένει τη στιγμή που θα συναντήσει σύντομα ανθρώπους». Ο Ομπάμα σχεδίαζε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτι στην εντυπωσιακή έπαυλή του στο Martha’s Vineyard, ζητώντας από τους εκατοντάδες διάσημους προσκεκλημένους του να έχουν κάνει τεστ για κορωνοϊό, να έχουν έχουν αρνητικό τεστ, ενώ θα υπήρχε άτομο που θα φρόντιζε για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σύμφωνα με το Axios.

Όλοι μιλούν γι’ αυτό, αλλά ουδείς με θετικά σχόλια

Κάποιοι από τους προσκεκλημένους, ωστόσο, αποφάσισαν να μην παραστούν λόγω της πορείας της πανδημίας, όπως ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρόναλντ Α. Κλάιν. Ενώ ο πρώην καθηγητής Νομικής του Χάρβαρντ, Άλαν Ντέρσοβιτς, που είχε υπερασπιστεί τον Ντόναλντ Τραμπ κατά της παραπομπής του, είχε πει στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι ο Ομπάμα θα έπρεπε να ακυρώσει ή να αναβάλει το πάρτι. «Όλοι μιλούν γι’ αυτό, αλλά ουδείς με θετικά σχόλια. Κάποιοι βρίσκουν δικαιολογίες, αλλά ουδείς λέει ότι είναι καλή ιδέα», είπε. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είπε ότι δεν θα παραστεί στο πάρτι του Ομπάμα, αν και δεν επικαλέστηκε δημοσίως το θέμα της δημόσιας υγείας.

Πηγή: alphafreepress.gr