Την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ. θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Ιταλίας, τον Κλάουντιο Μάγκρις (Claudio Magris), στο Ωδείο Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19, αίθουσα “Άρης Γαρουφαλής»). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο και με τη στήριξη της διοργάνωσης “Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και των Εκδόσεων Καστανιώτη και με την ευγενική στήριξη του Ωδείου Αθηνών.

Ο Κλάουντιο Μάγκρις είναι μια σπουδαία προσωπικότητα των σύγχρονων γραμμάτων, κορυφαίος μελετητής της ευρωπαϊκής κουλτούρας και στην επίσκεψή του στην Αθήνα θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για την ευρωπαϊκή ταυτότητα και την αρχαιοελληνική παράδοση μέσα από το έργο του. Τον συγγραφέα θα προλογίσει ο ποιητής, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Αναστάσης Βιστωνίτης.

Η ομιλία εντάσσεται στη θεματική ενότητα “Ένας Κόσμος Συγγραφείς / Ξένοι Συγγραφείς» της διοργάνωσης “Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με τον Κλάουντιο Μάγκρις κλείνει ουσιαστικά και ο κύκλος εκδηλώσεων με προσκεκλημένους ξένους συγγραφείς. Μια χρονιά που ξεκίνησε με τη νομπελίστα Herta Mueller, συνεχίστηκε με διακεκριμένους συγγραφείς όπως ο Ian MacEwan, ο George Saunders και ο Jeffrey Eugenides, έφερε κοντά μας συγγραφείς των βορείων χωρών, όπως ο Arne Dahl ή η Yrsa Sigurdardottir, και της σύγχρονης αμερικάνικης λογοτεχνίας, όπως η Hanya Yanagihara, ή αναλυτές όπως ο απόγονος του Φρόιντ, Joseph Knobel Freud, και πολλούς ακόμα. Το κοινό είχε έτσι την ευκαιρία να συναντήσει μεγάλους, αγαπημένους συγγραφείς σε εκδηλώσεις ανοικτές για όλους, όπου συζητήθηκαν, πέρα από τα βιβλία τους, προβληματισμοί σχετικά με τη συγγραφή και τη λογοτεχνία, αλλά και ευρύτερα κοινωνικά θέματα σε έναν διάλογο συναρπαστικό.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης “Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Πηγή: Diastixo.gr