Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει παράβαση των κανόνων δεοντολογίας

Παράβαση της δεοντολογίας για το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ αναφερόμενη σε μερίδα δημοσιογράφων που χειρίστηκαν το θέμα περί “σεξουαλικής κακοποίησης».

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τον τρόπο παρουσίασης του θέματος σχετικά με το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου, επισημαίνοντας με ανακοίνωση ότι κατά παράβαση της δεοντολογίας ορισμένοι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν σε υπερβολή και διαστρέβλωση των γεγονότων.

Σημειώνεται, επίσης, ότι απουσίαζε η κατηγορηματική άρνηση μελών της οικογένειας στις καταγγελίες.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τα δημοσιεύματα για το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου έχει ως εξής:

“Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, καταγγέλλει τον τρόπο παρουσίασης του θέματος, σχετικά με τον θάνατο του βρέφους και τον αναληθή ισχυρισμό περί σεξουαλικής κακοποίησης.

Βεβαίως, υπήρξε η ανεύθυνη εκτίμηση του ιατροδικαστή που πιστοποίησε τέτοια ευρήματα, τα οποία τελικά ήταν αβάσιμα. Όμως, κατά παράβαση της δεοντολογίας ορισμένοι συνάδελφοι, ακολούθησαν τον δρόμο της υπερβολής και διαστρέβλωσης, ενώ απουσίαζε η κατηγορηματική άρνηση μελών της οικογένειας στις αποδιδόμενες καταγγελίες.

Επίσης, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι παρότι το τελικό πόρισμα ανέτρεπε την αρχική διάγνωση, ορισμένοι συνάδελφοι και ΜΜΕ συνέχισαν να αναπαράγουν τα περί σεξουαλικής κακοποίησης με ρατσιστικές παραμέτρους».

Πηγή: dikaiologitika.gr