ΥΛΙΚΑ
• 2 κιλά μπουτάκια κοτόπουλου
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
• ½ κουταλάκι σκόνη σκόρδου
• 2 κουταλάκια καλά γεμάτα αποξηραμένη ρίγανη
• 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
• 1 κοφτό κουταλάκι αρτυσιά (κύμινο)
• ½ κουταλάκι κάρι
• 1 ½ κουταλάκι επιτραπέζιο αλάτι
• ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
• 1/5 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C. Σε ένα μπολ, βάζετε όλα τα μπαχαρικά και αρωματικά και ανακατεύετε.

Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ρίχνετε το λάδι. Αλείφετε να πάει παντού. Πασπαλίζετε με το μίγμα αρωματικών και μπαχαρικών και ανακατεύετε καλά. Βάζετε μία σχάρα σε ένα ταψί και τοποθετείτε επάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 40 λεπτά.

Σερβίρετε αν θέλετε με ρύζι ή σαλάτα.

Πηγή: xrysessyntages.com