Η ομάδα βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς καθώς έχει ολοκληρωθεί η περίοδος σχεδιασμού του τρίτου μοντέλου της.

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι ημερομηνίες του παγκόσμιου διαγωνισμού Moto Student VI και η φοιτητική ομάδα Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα μεταβεί με… τέρμα τα γκάζια στον διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί στις 14-18 Οκτωβρίου 2020.

Η ομάδα βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς καθώς έχει ολοκληρωθεί η περίοδος σχεδιασμού του τρίτου μοντέλου της και ξεκινάει η κατασκευαστική περίοδος.

Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει υποβάλλει εντός προθεσμίας στο διαγωνισμό το Chapter A, τη θεωρητική ενότητα που απαιτεί ο διαγωνισμός, η οποία περιγράφει τα πρώιμα σχέδια της ομάδας για το τρίτο πρωτότυπό της με το όνομα “Κέρβερος».

Αυτή τη στιγμή, η Tyφoon MotoRacing προετοιμάζει το επόμενο θεωρητικό κεφάλαιο, Chapter B, το οποίο παρουσιάζει τις δομικές και ρευστομηχανικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι να οριστικοποιηθούν τα τελικά σχέδια του πρωτοτύπου, τα τελικά σχέδια και μελέτες που διεξήχθησαν για τη καλύτερη απόδοση του κινητήρα.

Παράλληλα, στα εργαστήρια της Tyφοοn MotoRacing βρίσκεται το Kit που αποστέλλει ο διαγωνισμός σε όλες τις ομάδες, το οποίο υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν. Το Kit περιλαμβάνει ένα σετ ελαστικών Bridgestone, τον κινητήρα KTM RC 250cc, τον εγκέφαλο και τις δαγκάνες των φρένων της J.JUAN.

Από κατασκευαστικής σκοπιάς, στα χέρια της ομάδας βρίσκονται ήδη οι μπροστινές και πίσω αναρτήσεις του πρωτοτύπου, οι οποίες μελετήθηκαν και αγοράστηκαν με βάση τις απαιτήσεις μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Τέλος, η ομάδα έχει ήδη προβεί στην αγορά μερικών από τα υλικά του σκελετού, κυρίως αλουμίνιο και ατσάλι.

Διαβάστε επίσης:

Υπό την επήρεια αλκοόλ κινούνταν ένας στους δέκα οδηγούς στην Αττική!

Προσωρινό δίπλωμα οδήγησης από τα μέσα Μαρτίου

Σοκ! Η Βρετανία θα απαγορεύσει τις πωλήσεις ΙΧ από το 2032

The post Με τέρμα τα γκάζια η Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας appeared first on NewsAuto.gr.

Πηγή: Newsauto.gr