Λιτότητα, απω-ανατολιτική αύρα και premium χαρακτήρας. Η καμπίνα του Mazda CX-30 σε ταξιδεύει στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Την ισχυρή της παρουσία στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV έχει εδραιώσει η Mazda, χάρη στο σχετικά καινούριο CX-30.

Το C-SUV της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο καταλαμβάνει θέση ανάμεσα στα CX-3 και CX-5 διατίθεται σε μια ευρεία γκάμα κινητήρων, βενζίνης και ντίζελ που επωφελούνται από ήπια υβριδική τεχνολογία (mild hybrid).

Η συγγραφή, ωστόσο, του παρόντος κειμένου δεν αφορά μηχανολογικές λεπτομέρειες, επιδόσεις και καταναλώσεις καυσίμου, αλλά συνιστά μια προσπάθεια… ψηλάφησης του εντυπωσιακού εσωτερικού του μοντέλου, το οποίο “φωνάζει” Ιαπωνία.

Με το που ανοίξει κανείς μια από τις μπροστινές πλευρικές πόρτες του μοντέλου θα καταβληθεί από μια απω-ανατολίτικη αύρα. Η σχεδίαση της καμπίνας είναι ιδιαίτερα μινιμαλ και ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της μάρκας “Less is More”. Και όπου… more σημαίνει αφθονία χώρων, άνεση και μια απλότητα που έρχεται με άκοπο τρόπο.

Δοκιμή: Mazda CX-30 1.9 Skyactiv – D116 PS

Η ιαπωνική αισθητική αποτυπώνεται στη λιτότητα, την… καθαρότητα στο μάτι και τον χώρο. Τόσο στο ταμπλό, όσο και στο εσωτερικό των θυρών είναι ευδιάκριτη η παρουσία μεταλλικών στιλιστικών στοιχείων, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις χειρολαβές και τους αεραγωγούς.

Ακόμη άφθονες είναι οι ταπετσαρίες από προσεκτικά επιλεγμένο δέρμα, καθώς και οι high class ραφές που προσδίδουν στο μοντέλο ένα premium feeling.

Το τελευταίο γίνεται ακόμα πιο έντονο χάρη στα εργονομικά καθίσματα σε καφέ δέρμα με διάτρητο σχέδιο. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο τιμόνι, με τις ραφές να είναι φιλοτεχνημένες στο χέρι, ενώ το μέγεθός του είναι διαμορφωμένο με τρόπο που θα επιτρέπει την… ενοποίηση οδηγού και οχήματος.

Την πρακτικότητα ενισχύει η ψηλά τοποθετημένη οθόνη του συστήματος infotainment, ενώ τα αφρώδη τμήματα στο ταμπλό προσφέρουν extra δόσεις αίγλης και κομψότητας.

Συστηθείτε με το… ιαπωνικό εσωτερικό του Mazda CX-30 στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Mazda 3 & CX-30 με 2λιτρο βενζινοκινητήρα 150 ίππων

Έρχεται turbo τετρακίνητο Mazda 3

Mazda 3: Παγκόσμιος τίτλος για τη σχεδίασή του

 

 

The post Mazda CX-30: Το μεγαλείο της Ιαπωνικής αισθητικής (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Πηγή: Newsauto.gr