Σημαντικές αλλαγές  στη διοίκηση της Inditex, με την κόρη του ιδρυτή του ομίλου Αμάνθιο Ορτέγκα, Μάρτα, να αναλαμβάνει τα ηνία του πολυεθνικού κολοσσού. Ο Αμάνθιο είναι σήμερα 85 ετών και κατέχει το 59% των μετοχών.

Η Μάρτα Ορτέγκα θα αντικαταστήσει τον Πρόεδρο Πάμπλο Ίσλα, 57 ετών, ο οποίος παραιτείται, ανέφερε η Inditex. Η Μάρτα Ορτέγκα θα μοιράζεται τα καθήκοντα του προέδρου, με τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της Zara, Κάρλος Κρέσπο (ο οποίος παράλληλα θα αναλάβει και τη θέση του επικεφαλής λειτουργίας), τη θέση του οποίου θα αναπληρώσει ο Γκαρσία Μασέιρας.

Ο Ίσλα παραιτείται έπειτα από 17 χρόνια στην εταιρεία, όπου ήταν αναπληρωτής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος πριν γίνει εκτελεστικός πρόεδρος το 2011.

Η Inditex έγινε ένας από τους πρώτους μεγάλους «παίκτες» στην αγορά ένδυσης στην Ευρώπη, που έφτασε σε επίπεδα προ της πανδημίας σε πωλήσεις και κέρδη, καθώς μητρική εταιρεία των Zara επωφελήθηκε από τις διαδικτυακές πωλήσεις. Τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στο εξάμηνο έως τον Ιούλιο, σύμφωνα με την εταιρική ανακοίνωση.

 

Πηγή: bankwars.gr