Δηλώσεις έκανε το μεσημέρι της Τρίτης (16/8) στο EOK Web Radio o μεγάλος άτυχος της φετινής αποστολής της Εθνικής ομάδας των Παίδων στο EuroBasket U16, o Λευτέρης Λιοτόπουλος.

Μεταξύ των άλλων, ο άσος της ΔΕΚΑ μίλησε στο ραδιόφωνο της Ομοσπονδίας τόσο για τον αποψινό (19:45) πρώτο «τελικό» κόντρα στη Λετονία για τη φάση των «16» του θεσμού όσο και για το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του ελληνικού συγκροτήματος.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τον τραυματισμό του: «Περίμενα να ήταν διαφορετικό το τουρνουά, αλλά εντάξει συμβαίνουν αυτά σε κάθε αθλητή. Εγώ είμαι πάντα δίπλα στους συμπαίκτες μου και θα τους υποστηρίζω όσο μπορώ απ’ τον πάγκο και θα προσπαθώ να τους εμψυχώνω όσο περισσότερο μπορώ».

Για το πώς εισπράττει τη στήριξη απ’ τους συμπαίκτες του: «Είναι ένα πολύ θετικό πράγμα για ‘μένα ότι οι συμπαίκτες μου προσέχουν για ‘μένα. Θεωρώ ότι είμαστε μια οικογένεια και όλοι προσέχουμε ο ένας τον άλλον. Σ’ αυτήν την κατάσταση θα μπορούσε να βρεθεί ο οποιοσδήποτε και όποιος και να ‘ταν, πάλι το ίδιο θα έκαναν οι συμπαίκτες μου».

Για το όμορφο μπάσκετ που παίζει η Εθνική Παίδων: «Προσπαθούμε σε κάθε προπόνηση να μην κάνουμε κάτι παράλογο, να παίζουμε το όμορφο μπάσκετ που είπε και ο συμπαίκτης μου ο Μαραγκουδάκης και έτσι παίρνουμε και τις νίκες. Αυτό φαίνεται ωραίο και σε ‘μας, όχι μόνο στον κόσμο και φτιάχνει και τη χημεία μεταξύ μας».

Για τη μεγάλη ευχέρεια που έχει η Εθνική Παίδων στην πάσα: «Αυτή είναι η φιλοσοφία που μάς έχει περάσει ο προπονητής μας, να βλέπουμε πρώτα την πάσα και μετά να δούμε ή να κάνουμε την ατομική ενέργεια. Αυτό είναι και κάτι που μας κρατάει και ενωμένους».

Για το ταλέντο αυτής της «φουρνιάς»: «Όλοι όσοι είμαστε εδώ και οι 16 που ήμασταν στην προετοιμασία έχουμε ταλέντο. Το ταλέντο, όμως, χωρίς την ομαδική δουλειά, τη σκληρή δουλειά κάθε μέρα στις προπονήσεις, στα φιλικά παιχνίδια πριν το πανευρωπαϊκό, δεν είναι τίποτα, πρέπει να δίνεις το 100%».

The post Λιοτόπουλος: «Είμαστε μια οικογένεια και προσέχουμε ο ένας τον άλλον» appeared first on Basketblog.

Πηγή: Besketblog.gr