Χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4-5 άτομα):

3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρές λωρίδες /μπουκιές

2 κουταλιές σόγια σος

2 ½ κουταλιές κινέζικο κρασί ρυζιού, ή ξηρό βερμούτ ή άσπρο ξηρό κρασί

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 ½ κοφτές κουταλιές κορν φλάουερ

6 κουταλιές νερό + λίγο επιπλέον

1 γεμάτο κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι σησαμέλαιο

4 κουταλιές λάδι (σπορέλαιο)

1 κουταλάκι ψιλοκομμένο ή τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο κατά μήκος και σε λεπτά φετάκια

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες

1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες

2 χούφτες (1 φλ. περίπου) φασολάκια, κομμένα σε μπουκίτσες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε διαγώνια φετάκια

Εκτέλεση:

Μαρινάρετε το κοτόπουλο: Το βάζετε σε ένα μπολ με τη σόγια σος, 1 κουταλιά από το κρασί, πιπέρι και τελευταίο το κορν φλάουερ. Τα ανακατεύετε όλα καλά και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί μέχρι να το χρειαστείτε.

Σε ένα μπολάκι ετοιμάζετε τη σος για το στιρ-φράι: Αναμιγνύετε το νερό με 1 κουταλιά κρασί, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο και χτυπάτε μέσα με πιρούνι την τελευταία ½ κοφτή κουταλιά κορν φλάουερ.

Ζεσταίνετε καλά ένα γουόκ, ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, και βάζετε μέσα 2 κουταλιές από το λάδι. Σοτάρετε μέσα για λίγα δευτερόλεπτα το μισό τζίντζερ και το μισό σκόρδο μέχρι μόλις να μυρίσουν και προσθέτετε το κοτόπουλο. Το σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και το ραντίζετε το υπόλοιπο κρασί ( ½ κουταλιά περίπου). Το βγάζετε από το γουόκ (ή το τηγάνι και το αφήνετε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι. Σκουπίζετε το γουόκ με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε μέσα το υπόλοιπο λάδι, σοτάρετε μέσα μέσα για λίγα δευτερόλεπτα το μισό τζίντζερ και το μισό σκόρδο μέχρι μόλις να μυρίσουν και προσθέτετε το κρεμμύδι και τα φασολάκια. Τα σοτάρετε για 1 λεπτό και προσθέτετε τις πιπεριές. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και αν σας φανεί ότι στεγνώνουν και μπορεί να καούν τα ραντίζετε με λίγο νερό.

Τραβάτε στην άκρη του γουόκ, ή του τηγανιού τα λαχανικά και βάζετε στο κέντρο το κοτόπουλο. Το σοτάρετε μέχρι μόλις να ζεσταθεί και το ανακατεύετε με τα λαχανικά. Χτυπάτε ξανά λίγο με πιρούνι τη σος για το στιρ-φράι  και την ανακατεύετε μέσα στα γρήγορα, μέχρι να δέσει.

Σκορπάτε πάνω στο κοτόπουλο στιρ-φράι το κρεμμυδάκι και το σερβίρετε αμέσως με άσπρο ρύζι.

Πηγή: xrysessyntages.com