Κοντονής: Χωρίς λόγο η απεργία πείνας από τον Κουφοντίνα!13.06.2018

  • Δικαστικά

Για υπερκινητοποίηση στο κενό έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής (φωτό), σχολιάζοντας την απεργία πείνας που κάνει από τις 30 Μαΐου ο αρχιεκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, με κύριο αίτημα την τρίτη κατά σειρά χορήγηση άδειας από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κ. Κοντονής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, τόνισε χαρακτηριστικά: “Ο κρατούμενος έχει ζητήσει για τρίτη φορά να του χορηγηθεί άδεια, τις δύο πρώτες φορές τού χορηγήθηκε κανονικά. Εδώ για λόγους εσωτερικούς υπήρχε μια καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης. Ακόμα δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο. Ως εκ τούτου, διερωτώμαι από τη στιγμή που δεν έχει συνεδριάσει και δεν έχει αποφασίσει τι νόημα έχει αυτή η απεργία πείνας. Απεργία πείνας κάνεις όταν έχεις ένα αρνητικό αποτέλεσμα, μέχρι τώρα δεν υπάρχει».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο “φαρμακοχέρης» της 17Ν, σημειώνοντας: “Διάβασα μια ανακοίνωση του ιδίου, που έθετε θέματα σχετικά με το βέτο των εισαγγελέων στην επιτροπή. Απλώς να του υπενθυμίσω ότι στις δύο προηγούμενες άδειες τις πήρε με τη σύμφωνη γνώμη των εισαγγελέων. Βλέπω μια υπερκινητοποίηση στο κενό, εφόσον δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο. Ας περιμένουμε την απόφαση του συμβουλίου και μετά θα έπρεπε ο οποιοσδήποτε να προβεί κατά την κρίση του σε διαμαρτυρία».

Πηγή: dimokratianews.gr