Ενέκρινε η Κομισιόν τις ενισχύσεις ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ της γερμανικής κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω του lockdown που επιβλήθηκε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης το 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021.

Με βάση το γερμανικό σχέδιο, παρέχεται στις επιχειρήσεις προς όλους τους τομείς αποζημίωση για ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdowns που επιβλήθηκαν στη χώρα για τα διαστήματα Μαρτίου – Απριλίου και Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Η Επιτροπή, η οποία ελέγχει ότι οι ενισχύσεις προς τις επιχειρήσεις δεν θα δημιουργήσουν αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, υπογράμμισε στην ανακοίνωση ότι το γερμανικό εθνικό σχέδιο αποτέλεσε μια «αναλογική» απάντηση στην οικονομική ζημία που υπέστησαν οι εταιρείες και συνάδει με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η ενίσχυση περιλαμβάνει επιχορηγήσεις που καλύπτουν έως και το 100% των ζημιών που υπέστησαν ή το 75% του κύκλου εργασιών μιας εταιρείας το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019.

Πηγή: bankwars.gr