Κομάντο – Αθήνα: Από το πρωί της Πέμπτης, ομάδες πάνοπλων αστυνομικών περιπολούν σε κεντρικά τουριστικά σημεία της Αθήνας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας ομάδα επίλεκτων αστυνομικών, με βαρύ οπλισμό, στο κέντρο της πρωτεύουσας, με στόχο την αποτροπή, την άμεση επέμβαση, όπου χρειάζεται, και την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας στου πολίτες. Η νέα ομάδα δημιουργήθηκε στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν ενισχυμένη αστυνομική παρουσία σε περιοχές ιδιαίτερης τουριστικής βαρύτητας. Θα έχει εμφανή παρουσία σε τουριστικά σημεία της Αθήνας και θα αποτελείται από ομάδες των πέντε “κομάντο» σε τέσσερα βαν. Οι ομάδες δεν θα είναι σταθερές αλλά θα αλλάζουν σημεία ανά περίοδο κάποιων ωρών. Θα στελεχωθεί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), οι οποίοι θα έχουν υποπολυβόλο, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, θα φορούν στολές μαύρου χρώματος και θα φέρουν φορητό ασύρματο, κράνη και ασπίδες.

Η εντολή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η νέα αυτή ομάδα να έχει δυναμική παρουσία, “ώστε να υπάρχει πρόληψη και αποτροπή επιθέσεων». Η νέα ομάδα εντάσσεται στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου για την άμεση επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας. Η ομάδα αστυνομικών που για την ώρα είναι ολιγάριθμη, κινείται σε διάφορα σημεία της πόλης με κλειστά φορτηγάκια. Αρχικά είναι στατικοί σε συγκεκριμένα σημεία, τουριστικά σημεία ως επί το πλείστον, όπως την Ερμού, στους στύλους του Ολυμπίου Διός και την Πύλη Αδριανού, και ανά δύο ώρες θα αλλάζουν σημείο, όπως στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι.

Αν και φέρουν βαρύ οπλισμό (αλεξίσφαιρα γιλέκα, αυτόματα όπλα) και επιβλητικοί οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, είναι προσιτοί σε πολίτες και τουρίστες.

Σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έφερε αστυνομικούς από τα γραφεία στους δρόμους, είναι να αυξηθούν οι ομάδες αστυνομικών μέσα στους επόμενους μήνες (μέχρι και τον Οκτώβριο) και να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης τους. Οι αστυνομικοί κομάντο έχουν δημιουργηθεί για την αποτροπή έκνομων πράξεων αλλά και τυχόν τρομοκρατικών ενεργειών στα ευρωπαϊκά πρότυπα φύλαξης, υπηρετώντας το δόγμα Χρυσοχοΐδη για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την πάταξη των φαινομένων ανομίας.

“Πράσινο φως» από τον Μητσοτάκη για 2.450 προσλήψεις στην Υγεία και 1.500 στην ΕΛ.ΑΣ

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα, την Πέμπτη σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τον προγραμματισμό των προσλήψεων σε υγεία και ασφάλεια, αποφασίστηκε η ενίσχυση σε προσλήψεις στον τομέα της Υγείας και της Ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις:

• Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.

• Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα -και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους- 1500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός. Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί κ. Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος και Θ. Σκυλακάκης.

Πηγή: alphafreepress.gr