Κόκκαλης υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Πέτρο Κόκκαλη να κατεβαίνει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ο συνδυασμός του δημάρχου Πειραιά “Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης.

Με την ανακοίνωσή του ο κ. Μώραλης καλεί τον κ. Κόκκαλη, σε περίπτωση που ισχύουν οι πληροφορίες που μεταφέρουν τα δημοσιεύματα, να παραιτηθεί από το συνδυασμό.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Μώραλη έχει ως εξής:

“Δημοσιεύματα φέρνουν τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τον κύριο Κόκκαλη αν πράγματι είναι αυτή η επιλογή του, να υποβάλλει την παραίτηση του από τον Συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής», καθώς είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η σχετική πρόταση προς τον Πέτρο Κόκκαλη ήρθε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου μιας και η σχέση του Πρωθυπουργού με τον εν λόγω επιχειρηματία χαρακτηρίζονται εξαιρετικές.

Εκτός απροόπτου η ανακοίνωση θα γίνει λίγες μέρες πριν την επίσημη προεκλογική μάχη και στην κυβέρνηση φαίνεται να επενδύουν στην υποψηφιότητά του.

Στις ευρωεκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαΐου αν τελικά αποφασίσει ο κ. Κοκκαλής να είναι υποψήφιος, τότε πρέπει να κατέβει στη βάση και να ζητήσει τον σταυρό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η λίστα έχει καταργηθεί και πλέον όλοι οι ευρωβουλευτές εκλέγονται.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο νυν Δήμαρχος Πειραιά πήρε το χρίσμα του επικεφαλής στον “Πειραιά Νικητή”, είχε δηλώσει ότι ένας από τους λόγους που το έκανε, είναι πως πλην του Βαγγέλη Μαρινάκη, το ήθελε και ο Σωκράτης Κόκκαλης, ενώ ήταν συνυποψήφιος και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Επίσης, πριν από λίγους μήνες, συγκεκριμένα στις Αρχές Νοέμβρη, ο Πέτρος Κόκκαλης απαντώντας σε άλλα σενάρια που τον ήθελαν να κατεβαίνει αντίπαλος του “Πειραιά Νικητή” και του Γιάννη Μώραλη στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο, εστιάζοντας στην φιλία τους.

Πηγή: alphafreepress.gr