ΚΙΝΑΛ: Ο ΟΑΕΔ δίνει περισσότερα στους νέους από τον Μητσοτάκη

Το «πρώτο ένσημο» για τους νέους, που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο τομέας Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη εξήγγειλε 6μηνο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας, λέγοντας ότι ισχύει επιδότηση 1.200 ευρώ για κάθε νεοπροσλαμβανόμενο (600 για τον εργαζόμενο – 600 για τον εργοδότη)», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, «σήμερα, οι υπουργοί του ‘διευκρίνισαν’ ότι η επιδότηση κατά μήνα είναι 100 ευρώ για τον καθένα (εργαζόμενο – εργοδότη)».

Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, επισημαίνει ότι, «πριν… διορθώσουν τον πρωθυπουργό οι υπουργοί του και πέντε ημέρες πριν (7/9/21), ο ΟΑΕΔ είχε εξαγγείλει πρόγραμμα επιδότησης για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με 550 ευρώ το μήνα για 6ωρη απασχόληση. Δηλαδή», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «με πολύ μεγαλύτερη επιδότηση από το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη».

Ο τομέας Εργασίας του ΚΙΝΑΛ, καταλήγοντας, χαρακτηρίζει ως «ευκαιριακές και πρόχειρες τις εξαγγελίες, που κάνει υπό πανικό το Μαξίμου» και υποστηρίζει πως οι νέοι προσγειώθηκαν στην σκληρή πραγματικότητα «της απουσίας ευκαιριών, μιας οικονομίας χωρίς προοπτικές, μιας συντηρητικής κυβέρνησης, που δεν επιτρέπει τα όνειρα και την αισιοδοξία στη νέα γενιά».

  • ένσημο
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Κίνημα Αλλαγής
  • επιδότηση εργασίας

    Πηγή: Reporter.gr