Καραθανασόπουλος: «Στα όρια του πολιτικού γελοίου το μέτρο για τον εμβολιασμό»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σχολίασε με σκληρό τρόπο τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ειδικότερα, ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος από το βήμα της Βουλής σημείωσε πως «θα ήταν στα όρια του πολιτικού γελοίου εάν δεν ήταν τόσο βίαια εκβιαστικό το μέτρο αυτό», αναφερόμενος στο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους άνω των 65 ετών.

Όπως σημείωσε, ο κ. Καραθανασόπουλος η κυβέρνηση εξακολουθεί να παραπέμπει τη διαχείριση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη, για να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε επίσης, ότι ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος αλλά δεν διασφαλίζει από μόνος του τόσο την προστασία όσο και τη μη εξάπλωση της πανδημίας. Αντίθετα, είπε ο κ. Καραθανασόπουλος, «χρειάζεται η θωράκιση των νοσοκομείων με την επαναλειτουργία όλων των κλειστών νοσοκομειακών μονάδων, με μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων, και όχι αυτό που κάνει η κυβέρνηση με αναστολή εργασίας και μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομεία σε νοσοκομεία και με την επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομένα, την ώρα μάλιστα που παζαρεύει πόσο περισσότερα θα κερδίσουν οι έμποροι της υγείας».

Πηγή: dikaiologitika.gr