Το “Ρετιρέ» είναι μια σειρά που σχεδόν όλοι αγαπάμε, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα τηλεοπτικών χαρακτήρων που δεν θα ήθελες σε καμία περίπτωση να είναι φίλοι ή συγγενείς σου, οι οποίοι φωνάζουν σαν να μην υπάρχει αύριο, βγάζοντας στο “γυαλί» κάθε πιθανή νευρωτική συμπεριφορά που μπορεί να αντιπροσωπεύει τη μεταπολιτευτική Ελλάδα – ο ορισμός της μιζέριας, της κακίας και της κατινιάς.

Ωστόσο, για κάποιο περίεργο λόγο, θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Αυτές οι πρώτες νότες του τραγουδιού τίτλων, που έγραψε ο Μανώλης Σκουλάς τον Γενάρη του 1990 σε ένα synthesizer, δημιουργούν στη ψυχή μας μια αγαλλίαση παρότι η μελωδία είναι σούπερ αγχωτική. Και σίγουρα, μετά το κλείσιμο του MEGA Channel, το cult status της σειράς θα εκτοξευτεί.

Τα παραπάνω συναισθήματα πρέπει να έχουν και οι δημιουργοί της σελίδας Ρετιρέ Όταν το Χρειάζεσαι, ενός εκ των πιο απλών -αλλά χρήσιμων- εγχώριων site. Μπαίνοντας, το μόνο που βλέπεις είναι ένα μαύρο φόντο κι ένα κόκκινο κουμπί, το λεγόμενο “Instant Retire Button». Με ένα κλικ, το δωμάτιό σου θα γεμίσει από τους ήχους του θρυλικού τραγουδιού της σειράς.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι το εν λόγω site είναι μια προσφορά της ομάδας που μας έχει δώσει τα Κατέβασε μια Παναγία, Πάσχα Countdown και Σέγας Μάο. Δεν μπορείς να πεις, οι τύποι έχουν προσφέρει στην ελληνική κοινωνία.

Ακολουθήστε τον Αντώνη Κωνσταντάρα στο Ιnstagram.

Για τα καλύτερα θέματα του VICE Greece, γραφτείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter μας.

Περισσότερα από το VICE

Η Αστυνομία Γκράφιτι, η Ομάδα “1UP» και οι Δημοτικές Εκλογές της Αθήνας

Η Υπόθεση με τα Βανάκια της Πάτρας και το Εμπόριο Αδέσποτων Ζώων στην Ελλάδα

Μια Performer Πορνό Καταρρίπτει Μύθους Γύρω από Αυτό

Ακολουθήστε το VICE στο Twitter, Facebook και Instagram.

Πηγή: vice.com