Κάνναβη φυτό

Η Βιρτζίνια έγινε η πρώτη νότια πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε τη χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, σε μικρή ποσότητα. Η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας ψήφισαν σήμερα υπέρ της νομιμοποίησης της κατοχής μαριχουάνας από ενήλικες, από την 1η Ιουλίου, παρά την έντονη αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων κοινοβουλευτικών.

Δείτε ακόμη: Καμία συγγνώμη στην Ούρσουλα: Για τον Μισέλ φταίει το πρωτόκολλο, για την Τουρκία η…. ΕΕ!

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ, δήλωσε ότι η πολιτεία του «έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη στον νότο που νομιμοποιεί την απλή κατοχή μαριχουάνας». «Η νομοθεσία για τη μαριχουάνα είχε δημιουργηθεί ξεκάθαρα για να στοχοθετηθούν οι κοινότητες των έγχρωμων, με τους μαύρους στη Βιρτζίνια να είναι δυσανάλογα πιο πιθανό να συλληφθούν, να κατηγορηθούν και να καταδικαστούν», εκτίμησε ο Νόρθαμ.

Κάνναβη φυτό

Ποιους αφορά η νέα νομοθεσία

«Σήμερα η Βιρτζίνια έκανε ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να διορθώσει αυτές οι αστοχίες και να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη για όσους αδικούνταν επί χρόνια», πρόσθεσε. Πολλές αμερικανικές πολιτείες, όπως αυτή της Νέας Υόρκης και του Κολοράντο, έχουν λάβει αντίστοιχα μέτρα, όμως η Βιρτζίνια είναι πιονιέρος για τις νότιες πολιτείες, οι οποίες παραδοσιακά είναι πιο συντηρητικές. Βάσει της νέας νομοθεσίας, οι ενήλικες άνω των 21 ετών θα μπορούν να έχουν στην κατοχή τους νόμιμα έως και 28 γραμμάρια μαριχουάνας για προσωπική χρήση και να καλλιεργούν τέσσερα φυτά ανά νοικοκυριό. Ωστόσο δεν θα επιτρέπεται η χρήση μαριχουάνας δημοσίως. Οι άδειες για την παραγωγή και την πώληση μαριχουάνας θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουλίου 2024.

Κάνναβη φυτό

Δείτε ακόμη:

Η Βρετανία αναμένεται να πιάσει τη Δευτέρα το όριο της ανοσίας της αγέλης
Απόφαση σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Φρίκη: Τούρκος ξυλοκόπησε την ερωμένη του σε βιντεοκλήση με τη γυναίκα του

Πηγή: alphafreepress.gr