Έκτακτη προειδοποίηση από τις αρχές στην Ιαπωνία για τις νέες μολύνσεις σήμερα, οι οποίες όπως όλα δείχνουν έχουν πάρει μία ανησυχητική ανοδική πορεία που αντί να επιβραδύνεται αγγίζει νέα αρνητικά ρεκόρ. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και στην κυβέρνηση που επικρίνεται ιδιαίτερα για κακή διαχείριση της κρίσης. Το φονικό στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού προκαλεί μια εξάπλωση των κρουσμάτων «που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ μέχρι τώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας Νοριχίσα Ταμούρα, υπερασπιζόμενος τη νέα πολιτική της κυβέρνησης βάσει της οποίας οι ασθενείς με cοvid-19 που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα θα πρέπει να παραμένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους και να μην μεταφέρονται στα νοσοκομεία.

«Η πανδημία έχει εισέλθει σε μια νέα φάση (…) Αν δεν έχουμε αρκετές κλίνες, δεν μπορούμε να φέρνουμε τους ανθρώπους στα νοσοκομεία. Ενεργούμε προληπτικά στο θέμα αυτό», εξήγησε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο. Όμως, ο Ταμούρα πρόσθεσε ότι η πολιτική αυτή ενδέχεται να αλλάξει, καθώς έχει προκαλέσει πολλές επικρίσεις από υγειονομικούς οι οποίοι φοβούνται ότι με αυτό τον τρόπο τίθεται σε κίνδυνο η ζωή πολλών ανθρώπων.

Ραγδαία η άνοδος των κρουσμάτων

Η Ιαπωνία είναι αντιμέτωπη με μια ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων covid-19. Σήμερα οι αρχές του Τόκιο ανακοίνωσαν ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 4.166 νέες μολύνσεις, αριθμός ρεκόρ. Σε εθνικό επίπεδο στην Ιαπωνία τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 14.207 νέα κρούσματα covid-19, που αποτελεί επίσης ρεκόρ. Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα και οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ισχυρίζονται ότι δεν συνδέεται το διεθνές αθλητικό γεγονός με τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιαπωνία. Παρόλα αυτά υγειονομικοί καταγγέλλουν ότι η διεξαγωγή των Αγώνων έστειλε συγκεχυμένα μηνύματα στους πολίτες σχετικά με την ανάγκη να παραμείνουν στα σπίτια τους, συμβάλλοντας στην εξάπλωση της ασθένειας.

Πηγή: alphafreepress.gr