Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, που οδήγησε σε μείωση των παγκόσμιων πωλήσεων, η Peugeot κατάφερε το 2020 να σημειώσει μια πολύ καλή επίδοση στις παγκόσμιες πωλήσεις της.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το 2020 οι παραγγελίες που περιμένουν να ολοκληρωθούν, αυξήθηκαν κατά 15% συγκριτικά με αυτές του 2019.

Παράλληλα, η γαλλική φίρμα είδε το μερίδιο των πωλήσεών της να αυξάνονται σε 5 από τις 6 περιοχές του πλανήτη στις οποίες δραστηριοποιείται (Ευρώπη, Μέση Ανατολή-Αφρική, Ευρασία, Ινδία-Ασία Ειρηνικού, Λατινική Αμερική).

Πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι σε 25 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, η Peugeot κατάφερε να σημειώσει το 2020 το υψηλότερο μερίδιο στην ιστορία της.

Σε ό,τι αφορά στα μοντέλα, η Peugeot είδε τα 208, 2008 και 3008 να βρίσκονται μέσα στη λίστα των best-sellers αυτοκινήτων στην Ευρώπη, ενώ τα Rifter και Partner βρίσκονται στην αντίστοιχη κατάταξη των ελαφρών επαγγελματικών.

Επίσης η γκάμα των SUV της αναδείχθηκε στη 2η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, ενώ 1 στα 10 νέα Peugeot που πωλούνται στη Γηραιά Ήπειρο είναι ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά.

Το 2020 η Peugeot πήρε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς με το 208, ενώ τα Peugeot e-Boxer και e-Expert κατέκτησαν το βραβείο του Διεθνούς Van της χρονιάς.

Ως προς τα νέα μοντέλα, στα τέλη της χρονιάς η γαλλική φίρμα λάνσαρε τις ανανεωμένες εκδοχές των 3008 και 5008, που ξεκινούν ήδη τις πωλήσεις τους στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης.

Το 2021 η Peugeot θα λανσάρει επίσης το νέο 508 Peugeot Sport Engineered, που αποτελεί και τον καλύτερο πρεσβευτή για την εμπλοκή της μάρκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις online πωλήσεις, που έχουν ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο σε Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία. Στα τέλη του Απριλίου 2021 αναμένεται οι online πωλήσεις της Peugeot να ξεκινήσουν και σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Αυστρία.

Διαβάστε επίσης:

Στην Ελλάδα το νέο Peugeot 3008 (+τιμή)

Ρεκόρ από πρωτιές σε Ελλάδα και Γαλλία η Peugeot το 2020

Όλες οι βραβεύσεις του Peugeot 208 (+video)

The post Η Peugeot το 2020: Μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες appeared first on NewsAuto.gr.

Πηγή: Newsauto.gr