Το πράσινο φως σε μια “περίοδο μετάβασης» κατά την οποία ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ έδωσε σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ, κατά την οικογενειακή συνάντηση που είχαν, μετά την ανακοίνωση – βόμβα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αφήσουν στην άκρη τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Σε δήλωσή της η Βρετανίδα μονάρχης αναφέρει πως υποστηρίζει την επιθυμία του ζευγαριού, παρότι θα προτιμούσε να παραμείνουν ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας και ανέφερε πως υπάρχουν κάποια ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση της Ελισάβετ στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.

Η οικογένειά μου και εγώ στηρίζουμε εντελώς την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να αποκτήσουν μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια. Παρόλο που θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της βασιλικής οικογένειας με πλήρη καθήκοντα, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια ενώ θα παραμένουν σημαντικό κομμάτι της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν έκαναν σαφές πως δεν θέλουν στις νέες τους ζωές να βασίζονται σε δημόσιες χρηματοδοτήσεις.

Έτσι, συμφωνήθηκε ότι θα έχουν μια περίοδο μετάβασης κατά την οποία οι άρχοντες του Σάσεξ θα περνούν χρόνο στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτά είναι περίπλοκα θέματα για την οικογένειά μου να λύσει και υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά έχω ζητήσει να ληφθούν τελικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες μέρες».

Στο μεταξύ, Γουίλιαμ και Χάρι κατήγγειλαν σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Times, που τους εμφανίζει “στα μαχαίρια» λόγω της Μέγκαν.

Η εφημερίδα έγραψε, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενη πηγή, πως ο Χάρι και η Μέγκαν αποδιώχθηκαν από μια “στάση μπούλινγκ» του Γουίλιαμ που δεν υποδέχθηκε ευνοϊκά τη Μέγκαν.

Οι δύο αδελφοί εξέδωσαν μια κοινή δήλωση, προχωρώντας σε μια ασυνήθιστη κίνηση, χαρακτηρίζοντας προσβλητικό και δυνητικά επικίνδυνο το δημοσίευμα, καθώς εισέρχονται σε συνομιλίες για το μέλλον της βρετανικής μοναρχίας.

The post Η Ελισάβετ συμφώνησε για “μεταβατική περίοδο» του Χάρι και της Μέγκαν appeared first on iNotos.gr.

Πηγή: inotos.gr