ΥΛΙΚΑ

Για τα ρεβίθια
• 1 φλ. ξηρά ρεβίθια
• ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
Για τα φαλάφελ
• ½ φλ. κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδα
• ¼ φλ. μαϊντανό
• ¼ φλ. φρέσκο κόλιανδρο
• 1 κ. γλ. κύμινο, αλεσμένο
• ¼ κ. γλ. μαύρο πιπέρι
• 1 κ. γλ. κόλιανδρο ξηρό, αλεσμένο
• αλάτι
• 1 κ. γλ. ταχίνι
• Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ μαζί με μπόλικο νερό (το νερό να σκεπάζει καλά τα ρεβίθια γιατί θα φουσκώσουν) και τη μαγειρική σόδα. Την
επόμενη μέρα τα στραγγίζετε και τα απλώνετε σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν όσο γίνεται.

Βάζετε τα ρεβίθια στο μπολ ενός food-processor με μεταλλική λεπίδα. Προσθέτετε το κρεμμύδι,
σκόρδο, κόλιανδρο, μαϊντανό, κύμινο, κόλιανδρο ξηρό, μαύρο πιπέρι, αλάτι και ταχίνι. Αλέθετε μέχρι τα υλικά να είναι πολύ ψιλοκομμένα αλλά όχι τελείως λιωμένα. Πιέστε
λίγο από το μείγμα στα δάκτυλά σας. Αν ενώνεται και μένει μαζί τότε το μείγμα είναι έτοιμο.

Παίρνετε 1 κουταλιά περίπου από το μείγμα και φτιάχνετε με τα χέρια σας μικρές μπαλίτσες. Πιέστε λίγο τις μπαλίτσες με την παλάμη σας ώστε να μην είναι τελείως σφαιρικές.

Βάζετε σε ένα τηγάνι 1 εκατοστό περίπου φυτικό λάδι, σε μέτρια-δυ- νατή φωτιά. Τηγανίζετε τις μπαλίτσες για λίγα λεπτά, γυρίζοντας τες 1-2 φορές μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε αμέσως με σος από ταχίνι.

Πηγή: xrysessyntages.com