merc-rx-cap-1

Αυτή τη φορά ο ανάδρομος Ερμής (στους Ιχθείς) δεν είναι μόνος του. Συνοδεύεται από μία νέα Σελήνη (επίσης στους Ιχθείς) και από το πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο (όπου θα παραμείνει για 7 χρόνια). Αυτό το πλανητικό σκηνικό καθιστά τον ανάδρομο Ερμή σημαντικότερο από ό,τι συνήθως, δεδομένου και του τριπλής (λόγω ανάδρομης φοράς) του επικοινωνιακού αυτού πλανήτη στον Ποσειδώνα (στις 16 μοίρες των Ιχθύων) που βρίσκεται κι αυτός στους Ιχθείς.

Με τόσο μεγάλη δόση Ιχθύων, όλη αυτή η “ψαρίσια» πλανητική δραστηριότητα θα μας επηρεάσει όλους, καθώς όλοι έχουμε τους Ιχθείς σε κάποιο σημείο του αστρολογικού μας χάρτη. Περισσότερο όμως θα επηρεαστούν τα μεταβλητά ζώδια, Ιχθείς, Παρθένος, Δίδυμοι και Τοξότης. Για τα ζώδια αυτά η περίοδος που διανύουμε ως τα μέσα Απρίλη θα είναι πολύ σημαντική. Επίσης, θα επηρεαστούν όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες και σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, ακμές 4ου και 7ου οίκου) στις περίπου 16 μοίρες αυτών των ζωδίων.

Η “ψαρίσια» ενέργεια εμφανίζεται πολλαπλασιασμένη, και εκτός από την θετική έκφρασή της (τη μαγεία της έμπνευσης, την δημιουργικότητα και τη διαφυγή από την βαρετή ρουτίνα και τη γεμάτη καθήκοντα και υποχρεώσεις δύσκολη πραγματικότητα), σημαίνει πως διογκώνεται οτιδήποτε αρνητικό συνεπάγεται η σχέση του Ερμή με τους Ιχθείς και τον Ποσειδώνα, δηλαδή τα ψέματα, τα μπερδεμένα και όχι ξεκάθαρα μηνύματα, η ομίχλη και η ασάφεια, το να μην ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει, το να εξαπατηθούμε και κυρίως από τον ίδιο μας τον εαυτό καθώς μερικές φορές αρνούμαστε να δούμε την αλήθεια.

Αυτό το διάστημα λοιπόν ως τα μέσα του Απριλίου προσγειωθείτε, πατήστε γερά στα πόδια σας για να μην έρθετε αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα απογοητευτική μετά το τέλος της ανάδρομης πορείας του Ερμή. Αν είστε γενικά καχύποπτοι, αυτός ο μήνας δεν θα πάει και τόσο στραβά γιατί είστε υποψιασμένοι και δεν θα σας προκύψει τίποτα ξαφνικό κι από του πουθενά. Άλλωστε, όλα θα ξεδιαλύνουν εκεί γύρω στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου. Τότε θα φανεί αν όντως οι υποψίες σας ήταν αληθινές ή αν τα πράγματα τελικά είναι πολύ πιο όμορφα από όσο θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε.

Σημαντικές μέρες είναι η 5-6 Μαρτίου και η 28 Μαρτίου, δηλαδή η έναρξη και η λήξη της ανάδρομης πορείας του Ερμή. Συνεπώς, ότι έχει να κάνει με υπογραφή συμβολαίων, λήψη σημαντικών αποφάσεων και καινούργια ξεκινήματα, ως το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου είναι καλύτερα να αναβληθούν ή έστω να προσεχθούν ιδιαίτερα, καθώς είναι πιθανό να αναθεωρήσετε.

Στις δυνατές όψεις της περιόδου αναδρομής του Ερμή συγκαταλέγονται:

Η σύνοδος του Ερμή με τον Ήλιο στις 14 Μαρτίου: κάποια πράγματα μέχρι τότε ασαφή και θολά θα φανούν πιο καθαρά χάρη στο λαμπερό φως του Ήλιου. Είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε κάτι στο οποίο θα εστιάσετε για το επόμενο 2μηνο. Το τι ακριβώς θα είναι αυτό φαίνεται από τον οίκο όπου εμφανίζεται η σύνοδος.

Το τετράγωνο της συνόδου Ερμή-Ήλιου με τον Δία στις 15 Μαρτίου: Μη δίνετε και μην ακούτε μεγάλες υποσχέσεις γιατί το πιθανότερο είναι πως δεν θα κρατηθούν από καμία πλευρά. Προσοχή στις υπερβολές και στα παχιά λόγια.

Η σύνοδος του Ερμή με τον Ποσειδώνα στις 28 Μαρτίου: Μαγεία, έμπνευση, και προσοχή στα “παραμύθια». Η σύνοδος των δύο πλανητών, η σύγχυση δηλαδή λόγω της σύμπτωσης λογικού και παράλογου, θα επηρεάσει την λογική σκέψη και συμπεριφορά μας έως και για 1-2 βδομάδες μετά το τέλος της αναδρομής του Ερμή, δηλαδή ως τα μέσα Απριλίου .

Η επιρροή της ενέργειας του ανάδρομου Ερμή ολοκληρώνεται όταν θα αφήσει τη “σκιά» του στις 16 Απριλίου και θα περάσει στον Κριό, σηματοδοτώντας μια καινούργια αρχή. Όταν ο Ερμής επιστρέψει σε ορθή πορεία, θα έχουμε αποκτήσει νέες ιδέες και θα έχουμε συνειδητοποιήσει τα πράγματα σε βαθύτερο επίπεδο από ό,τι πριν. Θα έχουμε ξεκλειδώσει νέες αλήθειες και θα επικοινωνούμε πιο δυνατά και πιο αποτελεσματικά. Βλέπουμε πια τα πράγματα με νέο τρόπο. Για το λόγο αυτό, είναι σκόπιμο να μην προχωράμε άμεσα στην εφαρμογή συγκεκριμένων σχεδίων όταν ο Ερμής βρίσκεται σε οπισθοδρόμηση. Κι αυτό γιατί συχνά κατά τη διάρκεια της οπισθοδρόμησης συνειδητοποιούμε μια νέα αλήθεια ή μαθαίνουμε κάτι καινούργιο, που μπορεί να αλλάξει την απόφασή μας ή το κίνητρό μας να κάνουμε κάτι.

Με ποιον τρόπο επηρεάζεται το κάθε ζώδιο

και σε ποιον τομέα της ζωής του;

Κριός: Δεν σας ακουμπά ιδιαίτερα το φαινόμενο, γιατί συμβαίνει στον 12o οίκο σας και ευνοεί τη απομόνωση, την ηρεμία και τη χαλάρωση. Ονειρεύεστε κοιμισμένος και ξύπνιος, απολαμβάνετε την παρέα του εαυτού σας, εμπνέεστε και φορτίζετε τις μπαταρίες σας. Το μόνο αρνητικό είναι η τάση σας για απόδραση, γι΄αυτό φροντίστε να αποδράσετε με υγιείς τρόπος, με περιπάτους στη φύση, διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο, πίνοντας ένα ποτηράκι κρασί, παρακολουθώντας μια καλή ταινία. Αποφύγετε τους πάσης φύσεως εθισμούς και την υπερβολική εσωστρέφεια.

Ταύρος: Το φαινόμενο δεν σας επηρεάζει ιδιαίτερα. Πέφτει σε έναν κοινωνικό σας οίκο, τον 11o, που αφορά τους στόχους σας ή τους φίλους σας. Όσον αφορά τους στόχους, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να θέσετε έναν καινούργιο και ν΄αρχίσετε αμέσως να τον κυνηγάτε. Αφήστε το για μετά τα μέσα Απριλίου και ιδίως για τον Μάιο γιατί ΤΟΤΕ θα είναι η στιγμή σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε τώρα είναι να σκεφτείτε έναν στόχο που έχετε βάλει, αλλά να δράσετε μετά τον ανάδρομο. Όσον αφορά τις φιλίες τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Η μαγεία του φαινομένου μπορεί να φέρει έναν έρωτα με φιλικό σας πρόσωπο, με το οποίο θα μοιάζει να συνδέεστε σε ένα βαθύ και μυστηριώδες επίπεδο. Περάστε στο παρασύνθημα, όμως, μόλις τελειώσει η επίδραση του ανάδρομου Ερμή. Μέχρι τότε, αφήστε τα πράγματα να εξελιχθούν σιγά σιγά και όμορφα. Επίσης, μπορεί τα γεγονότα να σας αλλάξουν άποψη για ένα φιλικό σας πρόσωπο, αν είχατε θετική να γίνει αρνητική ή το αντίστροφο.

Δίδυμοι: Για σας το φαινόμενο είναι πολύ σημαντικό. Συμβαίνει στον 10o οίκο σας, της καριέρας. Η ομίχλη και η ασάφεια αφορά τον χώρο της δουλειάς σας ή σχετίζεται με ανθρώπους που κατέχουν θέση κύρους ή εξουσίας. Αν πρέπει να αλλάξετε πλάνα στη δουλειά σας, κάντε το μετά τον ανάδρομο Ερμή. Για όσους από σας είστε θεραπευτές με κάποιον τρόπο, η περίοδος θα είναι ιδανική καθώς θα εμπνευστείτε τρόπους θεραπείας που θα αποδεχθούν αποτελεσματικοί και θα βοηθήσουν τους άλλους. Εύνοια δέχεστε, επίσης, αν ασχολείστε με τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία και γενικότερα την εικόνα. Η “απόδραση» που συνεπάγεται η ενέργεια αυτή θα εκφραστεί ιδανικά μέσα από τη δουλειά σας.

Καρκίνος: Στη δική σας περίπτωση, το φαινόμενο συμβαίνει στον 9ο οίκο σας. Δεν σας επηρεάζει ιδιαίτερα, ωστόσο σας δίνει μία τάση να δείτε την μεγάλη εικόνα και να μη στέκεστε στις λεπτομέρειες. Τα μεγάλα ταξίδια, η επιθυμία για αποδράσεις στο εξωτερικό ή η διάθεση να μελετήσετε μια νέα φιλοσοφία είναι πολύ πιθανά σενάρια.

Λέων: Το φαινόμενο συμβαίνει στον 8o οίκο σας. Είναι λίγο δύσκολος οίκος για μια τόσο μεγάλη ενέργεια, αλλά μπορεί να αποβεί πολύ θεραπευτική γιατί ο οίκος αυτός έχει να κάνει με την ψυχολογία σας. Αντιλαμβάνεστε και κατανοείτε περισσότερο τον εαυτό σας καθώς δεν διστάζετε να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας ακόμα και τα “τυφλά» σημεία της σκοτεινής σας πλευράς. Μην το αποφύγετε με κανέναν τρόπο, μην προσπαθήσετε να ξεφύγετε απ΄αυτή τη διερεύνηση του εαυτού σας. Δείτε το ως μια ευκαιρία να εξερευνήσετε τα συναισθήματά σας.

Παρθένος: Για σας το φαινόμενο είναι πάρα πολύ σημαντικό, ίσως από τα σημαντικότερα όλης της χρονιάς, και συμβαίνει στον οίκο σας που σχετίζεται με τους άλλους, τον 7ο. Όσοι είστε μόνοι είναι πολύ πιθανό να γνωρίσετε έναν άνθρωπο που θα σας μαγέψει εντελώς και θα σας απογειώσει συναισθηματικά. Αν αφήσετε τον ρομαντισμό σας να εκφραστεί, θα εισπράξετε μέσω της σχέσης σας με τον άλλο μια τρομερή θεραπεία και μια μεγάλη, βαθιά κατανόηση του εαυτού σας. Αφεθείτε στην απόλαυση της μαγείας αλλά μην θεοποιήσετε τον άλλο γιατί μπορεί να πληγωθείτε. Αν ερωτευτείτε αυτό το διάστημα, χαρείτε το, αλλά πάρτε το χρόνο σας και όχι οριστικές αποφάσεις μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου. Τότε, αν όντως σας ενδιαφέρει πραγματικά ο άλλος, πράξτε τα δέοντα. Μπορεί, βέβαια, η σχέση να μην είναι ερωτική αλλά συνεταιρική ή συναδελφική, να είναι μια σχέση δουλειάς. Υπάρχει κάτι στη σχέση αυτή που δεν είχατε δει και βλέπετε τώρα. Κρατήστε τα πόδια σας γερά στο έδαφος.

Ζυγός: Το φαινόμενο συμβαίνει στον 6o οίκο σας. Δεν σας επηρεάζει ιδιαίτερα, αλλά στον βαθμό που σας επηρεάζει έχει να κάνει με τη δουλειά σας και την υγεία σας. Μπορεί να προκύψει ένα θέμα υγείας και να μην ξέρετε ακριβώς πώς να το αντιμετωπίσετε, να μεταπηδάτε από γιατρό σε γιατρό και να μη βγάζετε και πολύ άκρη. Η καλύτερη αντιμετώπισης ακόμα κι ενός σωματικού προβλήματος πάντως την περίοδο αυτή είναι η ολιστική. Χρησιμοποιείστε ακόμα και εναλλακτικές θεραπείες σε συνδυασμό με τις συμβατικές. Αν σας προταθεί όμως κάτι ριζικό, όπως πχ μια εγχείρηση, προγραμματίστε τη για μετά τον ανάδρομο Ερμή. Στον τομέα της δουλειάς, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλη αυτή την ενέργεια για να αυξήσετε τη δημιουργικότητά σας.

Σκορπιός: Πολύ έρωτα φέρνει το φαινόμενο, μιας και συμβαίνει στον ερωτικό 5o οίκο σας. Το γεγονός ότι είστε ζώδιο του νερού όπως και οι Ιχθείς επιτρέπει στη μαγεία να έρθει τώρα στη ζωή σας. Δεν υπάρχει περίπτωση αν είστε μόνοι να μην ερωτευτείτε αυτό το διάστημα ή έστω να μην εμφανιστεί στη ζωή σας ένας άνθρωπος που θα τραβήξει το ενδιαφέρον σας. Για την ερωτική σας ζωή η περίοδος αυτή είναι εκπληκτική και πολλά μα πολλά υποσχόμενη. Όσοι έχετε παιδιά ίσως υπάρξει μεταξύ σας μια περίοδος σύγχυσης και ασυνεννοησίας αλλά σ΄αυτές τις περιπτώσεις, υπομονή, στοργή και προδέρμ μέχρι να περάσει ο ανάδρομος. Σε οτιδήποτε δημιουργικό με το οποίο καταπιάνεστε θα προικιστείτε με έμπνευση και διάθεση για δημιουργία. Επίσης, θα αντλήσετε πολλή και θετική ενέργεια από τα χόμπι και τις ευχάριστες δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου σας.

Τοξότης: Πολύ σημαντική περίοδος για σας καθώς ανήκετε στα μεταβλητά ζώδια. Το φαινόμενο συμβαίνει στον 4o οίκο σας, στον πυρήνα σας δηλαδή, στο σημείο εκείνο που σχετίζεται με τις ρίζες σας, με την έννοια “σπίτι» και πατρίδα. Κάτι σε σχέση με όλα αυτά υφίσταται σύγχυση, κι αν δεν αφορά το σπίτι κυριολεκτικά ως οίκημα και ως χώρο, τότε αφορά την ψυχική σας σταθερότητα, την ψυχική σας βάση. Είναι καλή στιγμή για να ξεπεράσετε παλιά τραύματά σας που σχετίζονται με την οικογένειά σας, με τους γονείς σας. Ίσως χρειάζεται να κρατήσετε κάποια απόσταση για λίγο στη σχέση σας με έναν γονιό, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. Ένα άλλο “σύμπτωμα» που μπορεί να έχετε είναι η νοσταλγία. Αναπολείτε τα νεανικά σας χρόνια. Αν έχετε μεταναστεύσει, επιθυμείτε διακαώς μια επιστροφή στην πατρίδα. Απολαμβάνετε ξανά την επικοινωνία και τη σύνδεσή σας με πρόσωπα που έχετε να δείτε καιρό. Συναισθηματικά, η περίοδος αυτή έχει να κάνει με τις βαθιές σας δομές, ο οποίες για καιρό είχαν πάψει να τρέφονται. Στο θέμα της συναισθηματικής σας ασφάλειας κάνετε επανεκκίνηση αναζητώντας την μέσα στον εαυτό σας κι όχι έξω από αυτόν, σε άλλα πρόσωπα.

Αιγόκερως: Το φαινόμενο συμβαίνει στον 3o οίκο σας και δεν σας επηρεάζει ιδιαίτερα. Τα ενοχλητικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν έχουν σχέση με τις συσκευές σας, λάπτοπ, κινητά που μπλοκάρουν, κλειδιά που χάνονται κτλ. Ισχύουν τα γνωστά για τον ανάδρομο Ερμή, κάντε backup, χρησιμοποιείστε στικάκια, κτλ. για να μη μείνετε χωρίς αρχεία. Είναι καλή στιγμή για να επεξεργαστείτε ξανά ένα βιβλίο που γράφετε. Επίσης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επικοινωνήσετε ξανά με ένα πρόσωπο με το οποίο για ένα διάστημα δεν είχατε καθόλου επαφές. Επικοινωνείτε εκ νέου με ένα από τα αδέρφια σας, επεξεργάζεστε τη σελίδα σας στο ίντερνετ για να την κάνετε πιο λειτουργική. Αναθεωρείτε και επαναπροσδιορίζετε το επικοινωνιακό σας στιλ. Το SOS εδώ είναι η προσοχή που πρέπει να δείξετε αυτό το διάστημα στο τι λέτε, γιατί μπορεί πολύ εύκολα να παρεξηγηθεί και να παρερμηνευθεί. Γι΄αυτό, να είστε ξεκάθαροι από την αρχή, και ό,τι λέτε να είναι ακριβώς αυτό που εννοείτε. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και από την ανάποδη, δηλαδή κάποιος άλλος να μην εννοεί καθόλου αυτό που εσείς καταλαβαίνετε.

Υδροχόος: Το φαινόμενο πέφτει στον 2o οίκο σας, και δεν σας επηρεάζει ιδιαίτερα. Αν όμως έχετε οικονομικά προβλήματα, απαιτείτε να αναθεωρήσετε τα πράγματα στο θέμα της τσέπης σας και του ατομικού σας εισοδήματος. Είναι στιγμή κατάλληλη για να ξανασκεφθείτε με ποιον τρόπο διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας και πώς κερδίζετε ή θα κερδίσετε χρήματα. Η απάντηση θα είναι πλήρης γύρω στα τέλη της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου. Μην παίρνετε πολύ στα σοβαρά τον ρόλο των υλικών αποκτημάτων στη ζωή σας.

Ιχθείς: Αγαπητοί Ιχθείς, όλο αυτό το φαινόμενο σας αφορά άμεσα και σας επηρεάζει απίστευτα. Είναι η στιγμή να επαναφεύρετε τον εαυτό σας, γιατί μετά το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου θα δείξετε πραγματικά στον κόσμο ποιος είστε. Σκεφτείτε πώς παρουσιάζετε τον εαυτό σας στους άλλους, πώς συνδέεστε μαζί τους, και με ποιον τρόπο επηρεάζετε το περιβάλλον σας. Οπουδήποτε παρουσιάζεστε, για παράδειγμα σε μια επαγγελματική συνάντηση, κάντε εξαρχής σαφείς και ξεκάθαρες τις προθέσεις σας. Επειδή μπορεί να παρερμηνευθούν τα όσα λέτε, βάλτε τα δυνατά σας ώστε να μην αφήσετε τέτοιο περιθώριο. Σταδιακά αυτό το διάστημα θα δείτε να αναδύετε ο νέος σας εαυτός. Αλλάζετε δέρμα ψαράκια μου, και η προσωπικότητά σας αλλάζει επίσης. Στον επαγγελματικό ή κοινωνικό ρόλο που θα κληθείτε να παίξετε θα είστε εκπληκτικά καλός κάτω από την επιρροή τόσης “ψαρίσιας» ενέργειας. Κατανοείτε πολύ καλά τους άλλους λόγω της ενσυναίσθησης και της διαίσθησης που διαθέτετε λόγω ζωδίου, κι εκείνοι το αντιλαμβάνονται και έλκονται από την προσωπικότητά σας. Στο θέμα της δημιουργικότητας η περίοδος αυτή σας προσφέρει μαγεία, έμπνευση και διάθεση να μεγαλουργήσετε. Θα πρέπει ωστόσο το διάστημα του ανάδρομου να είστε προσγειωμένοι και ρεαλιστές, και να φροντίσετε να περιβάλλεστε από το ίδιο προσγειωμένους ανθρώπους.

1

2

Την τελευταία μέρα αναδρομής του, ο Ερμής κάνει σχεδόν ακριβή σύνοδο με τον Ποσειδώνα, που είναι το περίπου αντίθετό του όπως δείχνει ο παρακάτω πίνακας.

3

Αυτός ο ανάδρομος Ερμής αρχίζει στις 5 Μαρτίου και τελειώνει στις 28 Μαρτίου. Η περίοδος σκιάς του όμως διαρκεί από τις 19 Φεβρουαρίου ως τις 16 Απριλίου. Το φαινόμενο βιώνεται εντονότερα κοντά στην έναρξη και τη λήξη της ανάδρομης φάσης, δηλ. 1η – 10η Μαρτίου και 22η Μαρτίου – 6η Απριλίου.

Ο ανάδρομος Ερμής συμβαίνει στο ζώδιο των Ιχθύων, αυτού του ομιχλώδους ζωδίου. Έτσι, μπορεί να κολλήσουμε εύκολα σε κάτι ομιχλώδες, γεγονός που θα δυσκολέψει τη λήψη αποφάσεων, την ξεκάθαρη σκέψη και την εστίαση. Εύκολα θα παραπλανούμε και θα παραπλανούμαστε, θα εξαπατούμε και θα εξαπατούμαστε, θα χειραγωγούμε και θα χειραγωγούμαστε. Θα βρεθούμε περιπλανώμαστε να μεταπηδάμε από το ένα στο άλλο φαινομενικά χωρίς κατεύθυνση. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να είμαστε γειωμένοι και ρεαλιστές, διαφορετικά ίσως έρθουμε σε δύσκολη θέση. Προσοχή, επίσης, χρειάζεται η συμπόνια, η ενσυναίσθηση και η κατανόηση που μας προσδίδει το ζώδιο των Ιχθύων γιατί εύκολα μπορούμε να μετατραπούμε σε θύμα εκμετάλλευσης.

Οι Ιχθείς είναι το τελευταίο ζώδιο του Ζωδιακού, οπότε μπορεί να επικεντρωθούμε σε κάτι που πρέπει να τελειώσει. Κάτι με το οποίο πιστεύαμε ότι είχαμε ξεμπερδέψει και δεν θα χρειαζόταν να το αντιμετωπίσουμε πάλι, μπορεί να επιστρέψει. Μπορεί να συναντήσουμε αντίσταση ή μπλοκάρισμα καθώς προσπαθούμε να το τελειώσουμε, να το κλείσουμε ή να το αφήσουμε να πάει στην ευχή, και πάντως θα νιώθουμε την ανάγκη να το ξεριζώσουμε οριστικά ώστε να μην “ξαναφυτρώσει».

Η ενέργεια των Ιχθύων αυτής της αναδρόμησης είναι σημαντική, καθώς ξεκινά στην αναιρετική μοίρα (η 29η μοίρα των ζωδίων), που είναι η τελευταία μοίρα και αποτελεί ένα σημείο κρίσιμης ενέργειας. Σε μια διέλευση αυτό σηματοδοτεί μια δύσκολη περίοδο, και μπορεί να προκαλέσει κάτι πολύ σημαντικό κοντά στην έναρξη της αναδρόμησης. Ο Ερμής είναι αναιρετικός στις 2 – 8 Μαρτίου, επομένως αυτό το διάστημα χρειάζεται προσοχή. Στους Ιχθείς, αυτή είναι η τελευταία μοίρα του τελευταίου ζωδίου, οπότε είναι κυριολεκτικά η τελευταία μοίρα του Ζωδιακού! Κι αυτό σημαίνει πως κάτι που πιστεύαμε ότι θα τελείωνε, δεν τελειώνει, και ξαναγυρίζει πίσω από τον “Άδη».

Η αναδρόμηση του Ερμή ολοκληρώνεται με μία σύνοδό του με τον Ποσειδώνα, τον φυσικό κυβερνήτη των Ιχθύων, ο οποίος βρίσκεται επίσης στους Ιχθείς. Η σύνοδος γίνεται ακριβείας στις 24 Μαρτίου, και με τη διαλυτική ενέργεια του Ποσειδώνα ίσως βγούμε από την ανάδρομη φάση του Ερμή με την επιθυμία να διαλύσουμε κάτι, να το αποδυναμώσουμε, να το κάνουμε πιο ασήμαντο, ή να το τελειώσουμε.

Αν έχετε ανάδρομο Ερμή στον γενέθλιο ή προοδευτικό σας χάρτη, ίσως να μην αισθανθείτε την δύσκολη πλευρά του, καθώς την περίοδο ανάδρομου Ερμή την αισθάνεστε πιο φυσικά και δεν αντιμετωπίζετε ζητήματα παρά μόνο από πρόσωπα που δεν έχουν τύχη όπως εσείς να έχουν ανάδρομο γενέθλιο Ερμή.

Σιμήοσει: Αν δαιν βγάζαιται νώιμα φτέη ω ανάδρωμως

Πηγή: asteriskos.wordpress.com