Επίδομα παιδιού: Σήμερα Τρίτη η τελευταία ευκαιρία για τις αιτήσεις

Την Τρίτη (26/3) στις 12:00 ολοκληρώνονται οι υποβολές αιτήσεων για το επίδομα παιδιού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21, όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν θα γίνουν δεκτές επιπλέον αιτήσεις ώστε να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης που προβλέπεται για το 2019. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμών στους δικαιούχους που ήδη έχουν κάνει τις αιτήσεις τους η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί και πάλι και αναμένεται να παραμείνει ανοικτή έως και τις 15 Ιανουαρίου του 2019.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, για όσους η αίτηση Α21 έχει εγκριθεί, δεν χρειάζεται να υποβληθεί ξανά -ούτε μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης – καθώς έχει ισχύ ενός έτους.
Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) αναμένεται να καταβληθεί από μέρα σε μέρα, καθώς ο ΟΠΕΚΑ είχε ανακοινώσει ότι θα γίνει στα τέλη Μαρτίου.
Ο υπολογισμός του ποσού της δόσης του α’ διμήνου για το επίδομα παιδιού θα γίνει βάσει του οικογενειακού εισοδήματος που είχε δηλωθεί το 2017 (φορολογική δήλωση 2018) και βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση Α21.

Πηγή: Έθνος

Πηγή: e-thessalia.gr