Αφιερωμένη στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία είναι η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 στις 7.30 το βράδυ στο προαύλιο του κτηρίου Σπίρερ στον Βόλο. Πρόκειται για δύο εκδηλώσεις με τίτλο “Εγκλήματα στο Σπίρερ” που διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου και αφορούν στην εγχώρια και τη μεταφρασμένη αστυνομική λογοτεχνία.
Στην πρώτη εκδήλωση για ελληνική αστυνομική λογοτεχνία που πραγματοποιείται σήμερα συμμετέχουν οι συγγραφείς Ευτυχία Γιαννάκη, Βαγγέλης Γιαννίσης, και Κώστας Καλφόπουλος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Χίλντα Παπαδημητρίου.
Πρόκειται για καταξιωμένους και πολυδιαβασμένους συγγραφείς που ασχολούνται με την αστυνομική λογοτεχνία. Συγκεκριμένα :
Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία. Γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα, παιδικά βιβλία και θεατρικά έργα. Εργάστηκε για χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και ως σύμβουλος έργων πληροφορικής. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει δημιουργική γραφή.
Ο Βαγγέλης Γιαννίσης μπήκε το 2014 στις βιβλιοθήκες των Ελλήνων αναγνωστών με το πρώτο του μυθιστόρημα, Το Μίσος, με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη. Ακολούθησαν άλλα πέντε βιβλία (Ο Χορός των Νεκρών, Το Κάστρο, Η Σκιά, Η Γυναίκα του Ίσνταλ, Αμαρόκ), τα τέσσερα με πρωταγωνιστή τον Ελληνοσουηδό επιθεωρητή. Ο Βαγγέλης αρθρογραφεί τακτικά για το true crime στο blog του.
Ο Κώστας Καλφόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αμβούργου. Διετέλεσε συνεργάτης της «Καθημερινής» (πολιτιστικό) και αρθρογραφεί στο The Books’ Journal. Έχει εκδώσει 3 αστυνομικές νουβέλλες (η μία, μαζί μετον Ανδρέα Αποστολίδη) στις εκδόσεις Άγρα, και, πρόσφατα, το δοκίμιο «Μικρό εγκώμιο του Αστυνομικού» (Νεφέλη).
Η Χίλντα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και μετάφραση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση από το 1994. Έχει επίσης αποδώσει στα ελληνικά κείμενα για τη σύγχρονη τέχνη (περιοδικό ART1), κείμενα για τον κινηματογράφο (εκδόσεις του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου), ενώ έχει μεταφράσει κατάλογους εκθέσεων ζωγραφικής. Επίσης, έχει γράψει δύο μονογραφίες για τους Beatles και τους Clash, για τις εκδόσεις «Απόπειρα». Υπήρξε συνεργάτης μουσικών εντύπων (ZOO, Pop & Rock, Sonic) και είναι τακτική συνεργάτης του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού www.mic.gr.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Κωστοπούλου “Πλαστελίνη” (Γιάννη Δήμου 39Γ – έναντι πλατείας Χιλιαδούς) που έχει την ευθύνη λειτουργίας έκθεσης βιβλίων αστυνομικής λογοτεχνίας (ελληνικής και μεταφρασμένης) που θα διατίθενται από το χώρο των εκδηλώσεων και του βιβλιοπωλείου.

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα για την πανδημία μέτρα (αποστάσεις, χρήση μάσκας) ενώ σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο Σπίρερ με τον επιτρεπόμενο αριθμό παρισταμένων και τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

The post «Εγκλήματα στο Σπίρερ» appeared first on Magnesia News.

Πηγή: magnesianews.gr