Η πανδημία του κορονοϊού μοιάζει… ασταμάτητη μετά από δυο χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως τα χειρότερα για την ανθρωπότητα δεν έχουν έρθει ακόμα, σύμφωνα με κορυφαία επιδημιολόγο από τη Ρωσία.

«Βλέπουμε πως τα μέρη όπου ξεπηδούν νέα κρούσματα πανώλης αυξάνονται παγκοσμίως και είναι διαφορετικά κάθε φορά, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Γνωρίζουμε πως η πανώλη και τα κρούσματα ολοένα αυξάνονται», δήλωσε η Anna Popova, η οποία εργάζεται για το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας.

Φυσικά η βουβωνική πανώλη είναι η πλέον θανατηφόρα ασθένεια που έχει εμφανιστεί στον πλανήτη καθώς πέθαναν 200 εκατομμύρια άνθρωποι τον 14ο αιώνα.

Μέχρι στιγμής, κρούσματα της πανώλης έχουν εντοπιστεί σε ορεινές περιοχές της Ρωσίας και της Κίνας, αλλά και σε κάποια μέρη των ΗΠΑ.

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν άμεση σχέση με την κατανάλωση κρέατος τρωκτικών, όπως στην Μογγολία, όπου υπάρχει διαρκής έξαρση κρουσμάτων.

Να σημειωθεί πως για τη βουβωνική πανώλη δεν υπάρχουν ούτε φάρμακα, ούτε εμβόλια…

The post Εφιαλτική πρόβλεψη από κορυφαία επιδημιολόγο: «Έρχεται ξέσπασμα πανώλης από την κλιματική αλλαγή» appeared first on Magnesia News.

Πηγή: magnesianews.gr