Αρχίζουν τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας

Σήμερα Σάββατο 12 Ιανουαρίου και ώρα 4.30 μ.μ. αρχίζουν οι εγγραφές της Σχολής Αστρονομίας, για 9η συνεχή χρονιά, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – κτίριο Ματσάγγου). Κατά τις εγγραφές οι μαθητές θα παραλάβουν από τη Γραμματεία της Σχολής εντελώς δωρεάν τον φάκελο – ντοσιέ με όλα τα απαραίτητα για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Συγκεκριμένα θα παραλάβουν: Το διδακτικό βιβλίο, διαφορετικό για κάθε μία από τις τρεις τάξεις σπουδών, το ειδικό τετράδιο για σημειώσεις, με την ένδειξη της Σχολής, το ειδικό επίσης στυλό, με τις ενδείξεις της Εταιρείας τυπωμένες και τα διάφορα διαφημιστικά έντυπα.
Αμέσως μετά τις εγγραφές, στις 5 η ώρα, θα αρχίσουν τα δίωρα μαθήματα, όπως κάθε χρόνο, στις άρτια εξοπλισμένες αίθουσες του Πανεπιστημίου. Τα μαθήματα κατανέμονται σε τρεις κύκλους σπουδών. Στην 1η Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες της Ε’ & ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Στη 2η Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που παρακολούθησαν τα μαθήματα της 1ης Τάξης κατά την περασμένη χρονιά και έλαβαν τον ανάλογο τίτλο προαγωγής. Κατ’ εξαίρεση στη 2η Τάξη μπορούν να εγγραφούν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι αποδεδειγμένα κατέχουν την ύλη της 1ης Τάξης, δηλ. το Ηλιακό μας Σύστημα. Στην 3η Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν επιτυχώς τις δύο προηγούμενες τάξεις.
Κατ’ εξαίρεση μπορούν να εγγραφούν στη Σχολή και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία όμως, θα παρακολουθούν τα μαθήματα ως ακροατές, χωρίς να λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία της διδασκαλίας, με τις απορίες και τις διευκρινίσεις προς τους καθηγητές, ενώ θα έχουν όλα τα άλλα καθήκοντα και προσόντα (διαγωνίσματα, βαθμολογίες, τίτλους σπουδών κ.λπ.) των μαθητών.

Τα μαθήματα διδάσκουν δέκα καθηγητές με πλούσια εκπαιδευτική και αστρονομική εμπειρία, συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη της Εταιρείας. Πλαισιώνονται και με εργαστήρια, διερευνητικές εργασίες (projects), αστροβραδιές, βιντεοπροβολές, animation, κατασκευές, γενικές ομιλίες κ.λπ.
Τα μαθήματα ολοκληρώνονται το Σάββατο του Λαζάρου, 20ή Απριλίου 2019. Όταν τελειώσουν όλα τα μαθήματα, την τελευταία ημέρα, επιδίδονται στους μαθητές οι τίτλοι των σπουδών τους, ενώ στους μαθητές του 3ης Τάξης επιδίδεται ο τελικός απολυτήριος τίτλος των τριετών σπουδών τους.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 2421051061 και 2421046253.

Πηγή: e-thessalia.gr