Την ώρα που αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 3χρονης Αντιγόνης που κατέληξε την Παρασκευή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», οι γιατροί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να προκάλεσαν την τραγωδία. Η πρώτη υπόθεση που έγινε από τους ειδικούς, είναι ότι ο κορωνοϊός από τον οποίο νοσούσε η μικρή προκάλεσε μυοκαρδίτιδα η οποία είχε ραγδαία εξέλιξη οδηγώντας τελικά σε ανακοπή. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να φανεί μόνο από τις ιστολογικες εξετάσεις, οι οποίες χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες για να ολοκληρωθούν. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του “Πρώτο Θέμα”, οι γιατροί εξετάζουν το γεγονός άλλη λοίμωξη να οδήγησε σε ανακοπή, με πιο πιθανή την εγκεφαλίτιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμπύρετο νόσημα του παιδιού δεν είχε διαγνωστεί εξαρχής που οφείλεται. Ο έλεγχος για κορωνοϊό έγινε στο Θριάσιο με την 3χρονη να βρίσκεται τότε θετική.

Έτσι, εκτιμήθηκε αρχικά ότι ο πυρετός ήταν σύμπτωμα της λοίμωξης covid-19. Ωστόσο, στη συνέχεια τα ευρήματα οδήγησαν και στο ενδεχόμενο της λοίμωξης της εγκεφαλιτιδας. Το κοριτσάκι νοσούσε με λοίμωξη covid, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης που οι γονείς του το πήγαν στα Επείγοντα. Είχε πυρετό, όπως είπαν, την προηγούμενη ημέρα ο οποίος υποχωρούσε με τη χορήγηση αντιπυρετικων.

Το όγδοο ανήλικο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας

Ωστόσο, η εικόνα της 3χρονης αίφνης επιδεινώθηκε, οδηγώντας την οικογένεια στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο, το Θριάσιο. Σύμφωνα με πηγές, το παιδί είχε υποστεί ανακοπή και παρελήφθη σε βαριά κλινική κατάσταση από τους γιατρούς ενώ ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ για να γίνει διακομιδή σε Μονάδα του Παίδων. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε και εργαστηριακά ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Επιχειρήθηκε ανάταξη η οποία ήταν επιτυχής. Το παιδί απέκτησε σφυγμό και στη συνέχεια διασωληνωθηκε και μόλις σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του δρομολογήθηκε η διακομιδή του στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Η μικρή ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, δίνοντας όμως σκληρή μάχη για τη ζωή της. Περίπου ένα 24ωρο μετά την ανακοπή που είχε υποστεί, η 3χρονη κατέληξε. Πλέον, περισσότερα στοιχεία για τη μοιραία καρδιακή ανακοπή και τη συσχέτισή της με τη λοίμωξη covid που είχε εκδηλώσει το κοριτσάκι θα δώσει ενδεχομένως η ιατροδικαστική έκθεση. Πρόκειται για το όγδοο ανήλικο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας και το τέταρτο μέσα στο 2022. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δεν έχει καταγραφεί θάνατος ανηλίκου τους τελευταίους επτά μήνες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Πηγή: alphafreepress.gr