Χειροπέδες στον Ρουβίκωνα για το ντου στην ισπανική πρεσβεία12.10.2017

  • Αστυνομικά

Αυτή τη φορά ξεπέρασαν τα όρια τα μέλη του Ρουβίκωνα, που έκαναν «ντου» στην πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, και μάλιστα σε έναν από τους πλέον κεντρικούς και τουριστικούς δρόμους της πρωτεύουσας, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας εισέβαλαν χθες το πρωί στο κτίριο που στεγάζει την ισπανική διπλωματική αποστολή, προκαλώντας φθορές και πετώντας φέιγ βολάν στα οποία αναγραφόταν η φράση «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών». Σε ανάρτηση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναφέρει ότι η εισβολή πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση σε όσα λαμβάνουν χώρα στην Ισπανία.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων της Καταλονίας, της Βασκονίας, της Ισπανίας. Στεκόμαστε ενάντια στην κρατική βία και καταστολή» σημειώνουν, μεταξύ άλλων.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές μελών της αναρχικής ομάδας, που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της σύλληψης των προσαχθέντων, ο Ρουβίκωνας απηύθυνε κάλεσμα διαμαρτυρίας, σήμερα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Να σημειωθεί ότι οι αντιεξουσιαστές, με την ανεξέλεγκτη δράση, είχαν βάλει πριν από μερικές ημέρες στο στόχαστρό τους γραφεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών στο Μοσχάτο.

Οι δράστες κατέστρεψαν ολοσχερώς την είσοδο του κτιρίου και, όπως δείχνει και βίντεο που οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα, προχώρησαν στη συγκεκριμένη πράξη με ιδιαίτερο μένος.

Πηγή: dimokratianews.gr